Resor: Fritidsresors Bamseklubb

on

Fritidsresors Bamseklubb finns representerad på deras BlueVillage-koncept, är för barn mellan 3-5 år. För de äldre barnen finns Fun Break som jag spionerade lite extra på eftersom A snart är där, det verkade fantastiskt. Dessutom finns även konceptet Born to Move från Les Mills de flesta dagar med träning i en timme innan uppträdande på kvällen. Fullt ös medvetslös för barn med andra ord.

Bamseklubben träffas fem dagar i veckan, två timmar åt gången. Paketet bokas hemifrån i förväg, innehåller då t-shirt, ryggsäck samt keps. Dessutom finns en bok där det går att pyssla, som ska tas med på Bamseklubben för att fyllas i under veckan. Priset skiljer lite på säsong och reslängd men riktpris är ca 450:-/vecka.

För A var detta andra gången på Bamseklubben, Lillasystern gjorde premiär. Jag tycker att konceptet är fint, de sjunger sånger, umgås, äter frukt och gör små utflykter med lekar. Däremot kändes klubblokalen på Blue Village Althea Beach betydligt tristare än exempelvis Blue Village Doryssa Seaside som var öppen och fräsch. Personalen däremot var fantastisk på båda platser, det är behållningen.

2015-05-04 (4 av 92) 2015-05-04 (5 av 92) 2015-05-04 (6 av 92) 2015-05-04 (7 av 92) 2015-05-04 (8 av 92) 2015-05-04 (10 av 92) 2015-05-04 (51 av 92)

Även om man inte är med i Bamseklubben kan man såklart passa på när Bamse och hans vänner går på parad runt poolområdet på eftermiddagarna. En gång per vecka får dessutom barnen möjlighet att uppträda med Bamse-stars där de dansar tillsammans med figurerna på scen. Båda mina två testade på detta, även om det är inriktat för barn över 4 år egentligen. A fick även vara med på Born to Move trots att minimiålder där är 6 år. Som sagt, personalen är inget annat än fantastisk och gör sitt yttersta för att roa.

Vi älskar Bamseklubben, just för att det är så tillrättalagt. Men det är också begränsande, för barnen vill självklart vara med på allt. Vilket gör utrymmet för utflykter, middadagar och så vidare betydligt mer begränsat då vi hela tiden har tider att passa. Charter och barnklubbar är kanske inte något som passar alla. Eller alltid. En gång per år räcker alldeles lagom för oss, andra mindre barnanpassade resor resten av året.

2 Comments Add yours

 1. Carolina says:

  Fick du kikat något på vad Fun Break gjorde för något? Vi åker med Fritidsresor på lördag och båda mina barn har passerat 5-årsgränsen så ingen Bamse-klubb blir det, tänkte om de kan få gjort nåt annat kul 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Jadå, jag spanade. De körde massa blandade lekar, sport, bad osv. Tror upplägget kan variera från plats till plats men det verkade sjukt skoj. En gång i veckan har de ju dessutom ett Fun Break Party och det var fullt av roliga samarbetsövningar. Barnen tjoade och verkade ha grymt skoj – tror dina kommer älska! Missa som sagt inte Born to Move heller om de gillar att dansa! 🙂 Ha en fantastisk semester!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.