Hur mycket tränar jag?

on

Borde du inte bli värsta vältränade snart? Fick kommentar på jobbet om att jag började se lite rund ut. Det kanske jag gör. Vågen pekar upp. Kläderna passar inte. Låren är större. Magen är större. Armarna är bredare. Någonstans därunder borde det såklart bero på muskler. För vi tränar ju. Jag tränar ju.

Den stora skillnaden för mig är väl kanske att jag inte riktigt tränar för att bli smal, jag tränar för att bli stark. Däremellan bygger jag med mat. Massa, massa mat. Kanske lite för  mycket just nu, men jag orkar saker som jag inte trodde för något år sen.

Som det är just nu har jag träning cirka sex timmar i veckan. Utöver det förväntas jag träna mer för att orka. Det kan vara löpning, styrketräning, crossfit, fighting eller yoga. Allt som stärker kroppen och därmed gör den mindre benägen att gå sönder är bra träning. För vi är skadedrabbade, ju mer våra muskler är anpassade för att hålla, desto bättre fungerar det. Jag är inte jättebra på att träna mer.

2014-08-31 (43 av 43)Om jag känner mig stark? Nej. Inte värst. Inte värst vältränad heller. Det kan dock ha något att göra med den sockerdieten jag gått på sen förra sommaren ungefär. Den har knappast gjort mig något annat än lite rundare. Men det är okej, det finns värre saker. 

One Comment Add yours

  1. Det är ju betydligt viktigare att träningen gör en stark och att man orkar mer än att den gör en smalare! Är det det man är ute efter är det bättre att fokusera på kosten =) Heja dig att du tränar så mycket och känner skillnad i vad du orkar!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.