Simskoledags!

on

Förra sommaren lärde sig ju A att simma. Mestadels under vattenytan, men även på. Hennes främsta vinst i det var att hon var alldeles lugn, fick inte panik när hon var under vattnet utan kunde simma långa sträckor, hämta saker på djupt vatten (3 meter). I början på hösten gick hon på simskola i Gustavsberg, men det var att gå tillbaka ett steg för de arbetade främst på grunt vatten och det gjorde att hon såklart fuskade lite och istället för att öva på riktigt (för hon kunde ju) passade hon på att gå på botten. Sen tog vi paus för att hösten och vintern är riktiga bacillhärdar i badhusmiljöer och ja, vi behövde ett break.

2014-07-10 (21 av 50)

Nu på Cypern var vattenvanan nästan borta. Hon sprattlade och kämpade något helt sanslöst, vilket säkerligen delvis beror på att det var kallt. Men också för att hon faktiskt inte hållt uppe sina kunskaper, det var först sista dagen som simningen började se ut som det vi var vana vid från förra sommaren. Utan panik. Just simkunnighet känns viktigt av flera anledningar, men främst för att det är fantastiskt att inte ha ett barn som får panik när det hamnar under vattnet. Vi kommer därför köra en intensiv simskola på 8 gånger innan semestern för att återigen öva upp lugnet i vattnet. Lär hon sig dessutom simma ordentligt på köpet är det ju bara ett plus!

2 Comments Add yours

 1. Ullrika says:

  Wihoo! Simskola är inte bara bra ur sysselsättningssynpunkt, det är apsilut nödvändigt för säkerhetsnördar som jag! Sjuåringen gick i babysim som övergick i minisim och lärde sig transportera sig och andas i vattnet (dvs typ simma) som tvååring. Viktigast i den typen av simskola är att barnen blir trygga i vattnet och att dom lär sig hämta luft, dvs flyta på rygg. Lillasyster fick inte gå i simskola lika mycket som den stora, så hon lärde sig vara vattensäker först som fyraåring (ett krav för att jag skulle våga åka till Thailand med dom själv). Nu har sjuåringen just avslutat sin simtränings-termin och har fyllt skölden med märken. T ex ses hon nu sen några år som simkunnig enligt alla specar, dvs simma 200 meter varav typ 50 på rygg eller nåt sånt 🙂 nu är er lilla stora så stor att hon kanske kan klara bröstsimmet, men det är annars inte det första simsättet de lär ut eftersom det är omöjligt för en femåring att fixa ett korrekt bröstsim. Crawl däremot, det fixar små fyraåringar lätt 😀

  Å så det där med Mallis asså. Jag har ju spanat på den ön i många år. Kanske dags att slå till i sommar? Eventuellt dimper det ner ett tips-tiggande mail i lådan hos dig!

  Like

  1. Ämma says:

   Just tryggheten i vattnet är det viktigaste för mig, Lillasystern är väldigt lugn och säker på sig själv och det har A också varit. Själva simningen är jag säker på att tekniken kommer sen. Huvudsaken hon kan ta sig fram och inte får panik när hon hamnar under vatten (nu simmar hon under vattnet, går upp och tar luft, åker under igen osv).

   Ja, mejla på du – men bäst tips har jag nog efter semestern! 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.