Resor: Andra stopp – Can Coixì (Biniaraix/Sollér) – Mallorca

När en vecka har gått, vi har hunnit uppleva Campos med omnejd som är vårt första stopp tar vi oss vidare. Nu går resan tvärs över ön, upp till hjärtat av Serra Tramuntana och till utkanten av byn Biniaraix. Här ligger huset Can Coixí med sin lilla lantliga känsliga där barnen ska få ta hand om hönor, mata får och plocka färska citroner och apelsiner. 

Jag skäms nästan när jag säger hur många gånger jag varit på Mallorca, i alla fall när man mäter det mot hur lite av ön jag verkligen har sett. Därför är årets semester lite extra upphetsande, för med de lägena vi har blir det såklart mer aktuellt att faktiskt se sig omkring och få uppleva lite mer av det genuina Mallorca – bortanför turiststränderna. Exempelvis ligger den ekologiska apelsin- och citronodlingen Sa Vinyassa bara några kvarter bort, där man kan få lära sig allt om apelsiner, njuta av utsikten och dricka fantastisk färskpressad apelsinjuice. Bara att promenera i småbyarna Biniaraix och Fornaluxt, ta en tur ner till hamnen i Puerto de Sollér, titta på fantastiska konstnärsbyn Deìa, spana på Michael Douglas i Valldemossa kan nog roa oss länge.

Fast eftermiddagarna och kvällarna, de är nog faktiskt vigda till det här fantastiska ni ser på bilderna. Utsikten, lugnet och alla dofter. 

Har du något tips om mysiga utflykter eller skönt avslappnade restuaranger på ön vi inte får missa? 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.