Resor: Fräscht, mäktigt och barnvänligt på Galeria 63 – Sopot

on

På det här torget jag pratade om i Sopot ligger inte bara den där fantastiska piren, utan även massvis med sköna restauranger, Galeria 63 är en av dem. Vi väljer musslor med vitvin och grädde samt en pasta med kyckling och soltorkade tomater rån den maffiga menyn, det slutar med att jag får äta pasta eftersom mitt barn slukat i sig mestadels av musslorna. Bra betyg det där alltså.

Efterrätterna. Vad ska jag säga om de här mäktiga men förföriskt goda kreationerna? A åt en vitchokladsbakelse med bär i mitten, jag själv gav mig på en butterscotch filodegspastry med kokossmak. Det var ett himla tur att skjuts väntade en bit från restaurangen, för med det kassaskåpet i magen vet jag inte om jag orkat ta mig tillbaka till hotellet för egen maskin.

23052015-IMG_8092 23052015-IMG_8094 23052015-IMG_8097

Kameran klarar inte av det här med icke-existerande ljus eftersom jag inte orkat släpa på blixten, så några bilder inifrån restaurangen kan jag inte bjuda på. Inte heller på den välsorterade barnhörnan som ordnats i inre delen av restaurangen där det inte var lika livligt.

Priserna? Musslorna gick för en dryg 100-lapp, pastan för snäppet under. Då ska man ha i åtanke att detta är inte McDonalds, Sibylla eller ens Jensens, här pratar vi bra mat tillagad med kärlek. 

 

One Comment Add yours

  1. Åh vad gott det ser ut! Vi har mestadels ätit på enklare/billigare ställen i Polen, men vår upplevelse är alltid att maten är vällagad och god! I Sverige är det omöjligt att stanna vid en vägkrog och äta något som är ok, i Polen får man oftast rustik husmanskost lagad med kärlek 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.