Vad ett litet plåster kan göra.

on

I förra veckan kliade A upp den lilla, lilla pricken där i mitten så att det kom lite blod. För att undvika kliandet satte man på förskolan på ett plåster, sen var det inte mer med det. Det vill säga, förrän jag hämtade på förskolan framåt kvällen och ser att det ser irriterat ut under. Väl hemma ser jag till att få bort plåstret fort som ögat, men skadan är redan skedd och huden har nästintill frätt sönder. Av ett litet plåster.

Några dagar har nu gått, den värsta svullnaden har lagt sig men huden kommer behöva lång tid på sig att läka där den gått sönder. Som ni kan se på bilden är det inte enbart där klistret suttit som det irriterat, utan faktiskt är det värsta kring “vadderingen”. Detta är taget samma kväll som jag tog bort plåstret, ser betydligt finare ut än det gjorde kommande dag(ar). Vi smörjer med inotyol och ser till att hålla torrt. Och vi lär aldrig mer använda Salvequicks plåster igen. Jag har mailat Cederroths med fråga kring hur man ser på denna typ av allergiska besvär, vilka plåster man bör undvika men hittills utan svar.

One Comment Add yours

  1. Ullrika says:

    Ah jag har missat vilket märke det var på plåstret. Nu ser jag fram emot att få höra vad de har för tips, förklaring och uppföljning… 😦

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.