Resor: Tredje stopp – Eix Alzinar Mar (Ca’n Picafort), Mallorca

Med bara ynka sjutton dagar kvar till avresa försöker vi knyta ihop lite trådar, där en av dem innebär att vi mellan vecka två och tre måste lämna tillbaka vår hyrbil i Palma medan vi själva har flyttat in på Eix Alzinar Mar i Ca’n Picafort. 

För efter två veckor i hus har vi täckt in området kring Campos och Sollér, vid det här laget tror vi också att vi är rimligt trötta på att laga vår egen mat och har därför valt att avsluta med en vecka på hotell med all inclusive i utkanten av en lugnare semesterort. Vi kommer ha närhet till en strandpromenad, till turistbutiker och till nöjen för både stor och liten. Hotellet har främst tyska gäster och den underhållning som finns drivs på ett språk som ingen av oss riktigt behärskar men vi lär kunna ha en fantastisk sista vecka i solen oavsett.

canpicafort canpicafort1

Ca’n Picafort är ursprungligen en liten fiskeby, bara 12 kilometer utanför Alcudia. Här frodas turismen tack vare den långgrunda stranden och även om det är ett hett turistmål är det betydligt lugnare än sin vida kända granne.

 

 

One Comment Add yours

  1. Ullrika says:

    Lugnt låter fantstiskt! Och långgrunt.. hmm… kanske ska åka hit med femåringen en vecka i augusti (medan maken jobbar och äldsta går i skolan!)? Eller har du nåt annat bättre tips? Jag är sugen på Mallorca, och långgrunt är viktigt eftersom vi gillar att bada. Gärna ett barnvänligt hotell mä, även om vi klarar oss utan bröt och stoj, för det vore skoj för Millan att ha nån att leka med kanske 🙂

    Jag har förresten messat dig på Fejjan!

    Krams!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.