Resor: Tre olika versioner av Mallorca

Tre veckor, tre platser och också tre helt olika semestrar. Mallorca är inte bara charterns högborg, det är också svindlande gränder, magiska restauranger och fantastiska vyer. Allt på ett och samma ställe, eller nåja – samma ö. Att välja flera olika resmål kan vara en toppenidé, dels för att man får lite omväxling i omgivningen men också för att man hinner upptäcka betydligt mer.

Vår resa började nere utanför Campos, ett slätt och torrt område där växtligheten var minimal men stränderna fantastiska och byarna sådär charmiga som man vill att de ska vara. På riktigt. Här finns gott om ordentliga matvaruaffärer, det är lätt att få tag på råvaror och för den som har möjlighet finns enligt utsago en grym matmarknad i Campos på lördagar. Närheten till platser som Ses Salines, Colonia de Sant Jordi och för de som vill, Es Trenc (hela Ses Covetes är vackert).  23072015-IMG_857021072015-IMG_851424072015-IMG_8598När vi sen rörde oss gjorde vi det med stil. Upp, upp, upp och igenom berget till Sòller där vi nästan tappade andan. Att bo i små bergsdalar, nära till stranden (Port de Sòller) med dessa fantastiska vyer passade oss perfekt. Gångavståndet in till Biniaraix samt Fornalutx ger den där riktigt rustika känslan, som att man är i ett Spanien som det var på 1900-talet. Här är det en enda rejäl matvaruaffär som gäller, i övrigt kan du köpa vin på tapp på Cooperativa eller hoppa in i någon av de små mercadosen. Välj gärna ett av de mindre med stort lokalt utbud, servicen är fenomenal och det är så värt för deras inkomst. Gör utflykter till Deìa, Formentor eller varför inte Valldemossa? Så mycket vi hade velat sett, så lite vi faktiskt hann.26072015-IMG_8678 26072015-IMG_8656 27072015-IMG_8729Vår sista vecka var på sitt sätt väldigt bra men det var också en väldigt tydlig transportsträcka mot hemmet. Ca’n Picafort må vara litet, charmigt och alldeles underbart turistigt men hotellet nådde inte upp till förväntningarna och maten blev fort tradig. Här har man dock närheten till nationalparken Albufeira, bara en kvart bort med bil ligger Alcudias enorma område (gamla Alcudia ligger närmare mot Puerto Pollensa). Stranden är självklart alldeles underbar men aningen trång för oss som vant oss vid utrymme.02082015-IMG_8994 02082015-IMG_9002 02082015-IMG_9004

Tack Mallorca för den här resan, vi lär synas igen! 

One Comment Add yours

  1. Åh, det ser alldeles ljuvligt ut verkligen!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.