Svenska Resebloggars Septemberutmaning – Charter

on

2014-09-01 (31 av 44)Charter är inte för alla. Inte alltid heller för mig. Det beror på vart jag ska, under vilken säsong och under vilka förutsättningar. I högsäsong? Aldrig i livet. Men ibland kan charter vara en riktigt fin sak.

Som ni vet gillar jag att blanda, vi åker mycket reguljärt och bor både i hus (som i somras), på hotell. Ibland hamnar vi ute i bushen, ibland vid stranden. Men så ibland så väljer jag ändå charter – varför då kan man undra? För att ibland är det mer prisvärt. Faktiskt. Och bekvämt. Men allra mest har det handlat om priset. Som när jag reser själv med barnen, det finns inget bättre alternativ att hålla kostnaderna nere än att resa All-Inclusive med personer under 12 år då både BlueVillage och Sunwing-koncepten låter dem äta gratis. 2014-07-16 (13 av 22) 2014-07-20 (7 av 45) 2014-08-31 (29 av 43) 2014-09-01 (44 av 44)Däremot har jag på senare år, sen vi började åka barnvänligt fler och fler gånger valt bort det. För att jag inte orkar med alla korkade föräldrar som existerar. För att handdukskriget är nästintill på den nivån att jag skulle kunna slänga alla i vattnet. För att jag egentligen avskyr ljudnivån. Men när det inte klingar högsäsong är det faktiskt rimligt. Och behagligt. Kanske också för att jag är uppväxt med charter, det var så man reste. Två veckor till Mallis på charterresa, minidisco och kvällsshow, drink i baren och marsch i säng. Klart som tusan man var rätt “mätt” på resan efter det, för mig var det bara en annan vardag som utspelade sig. Nutidens resa handlar för mig och oss betydligt mer om att se och uppleva saker, att hyra bil, åka på utflykter och få känna av det inhemska.

Dessutom? Jag älskar att researcha resmål. Att själv få bädda in all nöndvändig information, att leta igenom områden och bestämma ungefär vart jag vill. Långväga resor kommer aldrig charter ge mig det (möjligtvis ex Tema-resor – men de kanske inte ens räknas?), för är det något jag skyr som elden när jag reser så är det ändå andra svenskar. Som på charterön nummer ett, där vi tack vare våra tre veckor på egen hand lyckades med att inte direkt springa på några andra svenskar förrän vår allra sista heldag när vi flydde till Alcudia. Och det var ju fint det med, men det sitter nog långt inne att köpa mig en dyr charterresa dit igen, för världen är full av andra vackra platser som kostar mig mindre pengar.

 

3 Comments Add yours

 1. Maria says:

  Jag håller med om det där att inte vilja se sina egna landsmän då man är på resa – bara i nödfallssituationer där man kunde behöva lite stöd och hjälp av nåt slag så kan det vara tacksamt om man råkar hitta någon med samma modersmål (för mig kändes det nu senast lite skönt att råka hitta nån från mina trakter då vi hade lite problem att hitta gaten till ett anslutande flyg, av nån anledning)

  Men ja, sådär annars så orkar jag faktiskt inte se dem – jag är utomlands för att se något NYTT och ANNORLUNDA 🙂

  Like

 2. Cissi says:

  Du är grym på att hitta bra och billiga resor!! Du kanske borde skola om dig..✈️☀️❄️🍹🍷🍺

  Like

  1. Ämma says:

   Skola vadå? 😉 Nej, nej – jag nöjer mig med våra nöjesresor. Ju billigare – desto fler!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.