Resor – Maka Maka (eller bästa burgaren?) i Barcelona

on

Är det något det finns gott om i Barcelona så är det vattenhål, tillika matställen. Maka Maka är ett av dessa, men kanske snäppet roligare än ditt vanliga burgerhak.

Precis där Barceloneta börjar (eller tar slut – beroende från vilket håll man kommer) ligger Maka Maka i närheten av detta stora pariserhjul. Restaurangen är mestadels utomhus, men det finns även ett fåtal bord under tak om man råkar komma “fel” säsong. Nu, i mitten på september låg temperaturen fortfarande på runda 25 grader och det var ganska lagom både inne och ute.

Som rubriken antyder är det här ett burgarställe, ett av många som ploppat upp de senaste åren och det skulle kunna vara ett i mängden. Men här på Maka finns förutom grymma drinkar (jag hann tyvärr inte dricka någon eftersom jag skulle skatea vidare) och hamburgare även deras specialitet – pommes med vitlök och parmesan. Inget för dig? Nej, det trodde jag inte heller. Men herregud så gott. 17092015-IMG_9392 17092015-IMG_9393 17092015-IMG_9400 17092015-IMG_9401 17092015-IMG_9403 17092015-IMG_9404Själv åt jag ju faktiskt inte någon hamburgare, utan fick nöja mig med en karibisk sallad. Inte för att det var något dåligt val, jerk-kyckling och avokado i en salig röra kan ta mig långt. Jättejättelångt.

2 Comments Add yours

  1. Josefinkan says:

    Åh, det var vårt favvohak när vi gick hem från stranden, underbart mysigt på alla sätt!

    Like

  2. Sojka says:

    Ja en resa nu hade inte varit fel. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.