Resor: Om att hyra lägenhet vs bo på hotell i Barcelona

on

Jag har ju varit i Barcelona tidigare, då var året 2010 och vi reste med en 11-månaders liten tjej som ville gå själv överallt och som höll på att få helt galet elaka kindtänder. Nu, ensam med massa vuxet sällskap och en egen agenda var det en helt annan sak. Båda gångerna dock samma nöjdhet över staden som levererar om och om igen.

En av de stora skillnaderna denna gång landar i boendet, då jag tidigare bodde på hotell nära Ramblan och denna gång valde vi lägenhet. Fördelarna är många, även om vårt rum just på Catalonia Port då var nästintill magiskt med ett litet alkov för Lilla A, pool på taket men utan frukostservering.

Min misstanke denna gång var att mitt orosmoment skulle vara läget. Det verkade vara lite off, avstånd kunde ju lika gärna vara Stockholmsmässiga och gångavstånd otänkliga, istället prickade vi in en fullträff – mitt i där vi ville och behövde vara med en enorm rörelsefrihet.

Hotell innebär nästan automatiskt en högre kostnad för boendet om ni är fler som kan dela på en lägenhet, inte har världens längsta krav på läge, pris, utrustning. Dessutom saknar man möjligheter för både tvätt, matlagning vilket automatiskt gör att ens kostnader stiger om man inte har för avsikt att äta allt ute. Speciellt med barn kan möjligheten att slänga ihop mellanmål, ha frukost redo och kunna tvätta kläder vara obetalbar, så tur i oturen att lägenheterna ofta är billigare. Sen är tyvärr Barcelona en av de städer där just denna uthyrning har slagit bakut och lämnar fotspår på marknaden som jag inte vill stötta egentligen.

Vi bodde främst tre personer (en natt fyra) i vår lilla mini 2.a på 45 kvm, den låg inom gångavstånd från inte mindre än fyra tunnelbanestationer, 10 minuter till stranden, 10 minuter till Arc de Trioumphe, 20 minuter till Barrí Gotic. Med andra ord – helt perfekt! Tyvärr kan jag inte påstå att hyresvärden (Homeaway) var lika tiptop, det var många smådetaljer som dels var extremt krångliga vad gäller incheckning, information som saknades. Men det får bli ett eget litet inlägg känner jag, för vid det här laget har jag ändå testat på ett antal bokningstjänster och det är är absolut inte min favorit.

2 Comments Add yours

 1. Resfredag says:

  Hotell känns härligt lyxigt när man åker med tjejkompisar, men med barn väljer jag lägenhet i 9 fall av 10. Att ha eget kök är guld värt, och håller dessutom nere kostnaderna så att man kan resa ÄNNU mer! 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Exakt! Jag har varit lite anti eftersom jag verkligen, verkligen ogillar både städning och matlagning. Men det har tusan sin charm ändå!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.