Om att plötsligt ha ett skolbarn*

on

A började ju förskoleklass här i höst och herregud, de där som säger att barnen blir stora fort menar verkligen fort. Som över en natt.

Fast mest är det väl ändå oss det har satt spår hos. Hämtning och lämning på två olika platser (så pass bittert att det är tre år kvar tills Lillasystern flyttar över till skolan) tar enormt mycket mer tid, även om det ger vardagsmotion. Det är mer papper, mer packning, mer kläder och mycket mer tider att ha koll på. Jag vet inte hur det är med er, men jag har svårt att komma ihåg mig själv vissa dagar. Så jag försöker vara lite proaktiv, ser till att väskan är packad flera dagar innan, att gympapåsen redan hänger på sin plats och att vi byter ut kläderna på hyllan vartefter.

Men däremellan är det hundra ombyten som försvinner, vantar som springer sin väg och framförallt – en sexåring som är minst lika virrig som sina föräldrar. Ni fattar, det är saker på vift helt enkelt. 

21072015-IMG_8505 23052015-IMG_8150Fast mest. Mest är det ganska häftigt ändå det här med skolan. Även om det inte är på riktigt. Än. 

3 Comments Add yours

 1. Ja, det är helt sjukt vad stora de blivit sedan skolan började! Vi har tur på morgnarna – ca 100 meter mellan lämningsplatserna 😉

  Like

  1. Ämma says:

   Vi har ärligt talat inte mycket längre vi heller, men det är en brant uppförsbacke mellan…. Det tar sin tid!

   Like

 2. Ullrika says:

  Mitt kontrollbehov och framförhållning satte redan från början eLi på en förskola som ligger precis intill skolan vi sen ville hon skulle gå på (vi ligger mitt emellan två skolor och vet ärligt inte vilken vi egentligen tillhör?) och wihoo lyckligtvis funkar det skitbra! Klart det blir lite extra att hämta på två ställen, men den stora har alltid varit såpass självgående att hon kunde skickas ner till förskolan från fritids redan på vårterminen i f-klass. Dessutom samarbetar förskolan och fritids lite i vårt fall (vi hämtar ju så sent nästan jämt) så vi har dubbel tur. MEN! Meckligare är det ju. Och nu ska de stänga vår förskola till sommaren (idioti om du frågar mig… den BEHÖVS verkligen men kommunen bah “strutsbeteende” och jag lovar att de kommer stå där om några år med ett underskott på förskolor och då kommer jag bah “HAHA! Vavadetjasa!!?”. Det betyder att vi flyttar upp lillasyster till fritids redan i sommar – hon börjar ju f-klass till hösten. Och jisses… var tog tiden vägen nu då?! TVÅ barn på skolan… å jag som inte själv åldrats ett dugg!

  ps. EmmaLi fyller ju åtta just idag. Kanske lite extra ålders- och nostalgikänslig för därför ❤

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.