Nostalgifredag: Om att alperna är satans vackra

on

 

Antalet gånger jag hade varit fjällen kunde lätt räknas på ena handen innan vi den där januaridagen för sju år sedan gav oss iväg till Innsbruck. Alperna alltså? Jag trodde verkligen att de var överskattade och bara vansinnigt dyra – istället hamnade jag i paradiset.

Uppladdningen hade inte varit den bästa när jag fem veckor innan på kortresa till Stöten fått en spricka i handleden (igen – den andra handleden dock), vi var ett av få plan den dagen som kunde landa mellan bergen. Kammarna reste sig på alla sidor, bussen kämpade sig upp, upp, upp i flera timmar. På kanten. En av de värsta bussresorna i mitt liv. IMGP1196 IMGP1218

Redan första dagen när vi gav oss upp på berget var jag helt hänförd. Var det sånt här alla pratade om? Vad hade ens Sälen att ta på det här? Glöm allt vad heter hemska knappliftar och ankarlliftar som tar musten ur mina ben på några minuter. Ge mig hellre de här vansinnigt vackra längre backarna och jag är nöjd. Mer än nöjd.
IMGP1220 IMGP1274 IMGP1275 IMGP1278Vi bodde på ett ganska sunkigt pensionat, i ett fyrbäddsrum med Nortlander. Men hur billigt boendet än var så var de där middagarna helt fantastiska. Och längtan efter mer Alperna är enorm!

Nu var vi ju i Val d’Isere i januari, sju år senare, däremellan har vi knökat in de svenska fjällen när vi kunnat. Men nej, inget av det mäter sig. Nästa gång är jag sugen på att testa Österrike eller Livigno.

 

One Comment Add yours

  1. Cissi says:

    Det var en helt fantastisk resa, med bra väder, skidåkning å mat!! Måste göras om😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.