Resor: Om att det blir en sväng till Thailand igen

on

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att jag är klar med Thailand. För det har jag och, ja, det är jag egentligen. Men när det kommer till smidiga, varma och tillgängliga platser för en begränsad budget är det ändå landet jag återigen landar i när jag letar resor. Av uppenbara anledningar. Det innebär inte att jag inte vill resa till andra ställen, uppleva andra platser.

För hur bra Kanarieöarna än är så kommer jag alltid att välja Thailand när båda två ligger inom ungefär samma budget. Och det gör de den här gången, när jag och min 6-åring själva ska iväg. Det blir ingen långresa som tänkt, för det får vi inte till varken i budget eller tid. Men en sväng på 16 dagar lyckas vi i alla fall klura ut. Egentligen tänkte jag att båda barnen kunde få följa med, men så tyckte faktiskt E att den där Lillasystern kunde få stå över denna gång. Hennes tur kommer sen. För det här är sista året som vi inte måste ansöka om ledighet (och ansöka kommer vi göra ändå med tanke på septembers planer) och jag vill passa på. Dessutom har vi lite föräldraledighet kvar på henne som nu får tacka för sig!

I mitten på april bär det av, tills dess ska vi dessutom hunnit fundera ut vart tusan vi ska röra oss. Flyget tar oss till Phuket, därefter har vi öppen agenda och kan väl kanske tänka oss att byta hotell två gånger för att slippa stressa runt. 2014-06-27 (1 av 9)

4 Comments Add yours

 1. Det låter fantastiskt härligt! Jag är lite som du när det gäller Thailand. De senaste gångerna har jag känt att jag har “tröttnat” men sedan är det ju väldigt enkelt ändå. Skulle kunna tänka mig att åka iväg 2-3 månader och testa på att skapa en vardag på annat håll. Meen, med en man som driver eget företag är det lite svårt, för han vill så klart inte vara utan mig och barnen under så lång tid. Vi får väl se om det blir någon sådan resa för oss framöver.
  Kram och trevlig helg!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, det vore fantastistk att få testa en annan typ av vardag! Det är enkelt och det är betydligt billigare än alternativet. Just nu är jag bara ute efter semester med min 6-åring och hon lär få styra rätt mycket, för det är ju faktiskt hennes resa! 🙂

   Like

 2. Ullrika says:

  Jag har inte tröttnat, däremot känner jag mig lite tveksam till att åka till thailand av rent etiska skäl. Dock. Resan är ju bokad och till stora delar betald för i vinter! Fyra veckor denna gång (varav ungefär 10 dagar själv med sexåringen om jag räknar rätt) och jag känner som du där… det kommer nog bli en resa på hennes villkor. Vi är t ex kvar på samma ställe hela tiden, förflyttar oss gör vi när de andra två i familjen kommer ner!

  Ska bli så spännande att se var ni hamnar! Vi far ju till Kanarieöarna om ett par veckor. En resa som bokades och bestämdes i en hast innan Thailand ännu hastigare dök upp på agendan. Vi lägger således hela icke-förmögenheten på att resa i år 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Ska jag se etiskt på mitt resande är det inte många platser som längre ligger på den tillåtna listan, däremot är jag väldigt noga med vad jag sponsrar och inte på plats (där jag kan styra). Vart ska ni ta vägen då? Jag har svårt att välja mellan de stora resortkomplexen (HERREGUD – LYX!) och de mindre mer familjära ställena som troligen är mysigare. Vad gäller destinationer så ja, det är ju en jäkla bra fråga faktiskt. Jag vettetusan, ungen är nöjd så länge det finns cocosshakes, pool och värme så det blir nog ganska bra ändå. Och vi lär nog inte boka upp mer än några inledande nätters boende tror jag….

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.