Nostalgifredag: Balinesisk mat i Malaysia

on

Jag är tillbaka i Malaysia igen, på restaurangen Olé Olè Bali- den pärlan som fortfarande lever kvar som den maträtt jag fortfarande drömmer om. Bara några minuters bilfärd från svärföräldrarnas lägenhet i Mont Kiara, i närheten av centret Solaris ligger mina våta drömmar. nasicampurNog för att hela menyn troligen är helt vansinnigt god, men jag är så glad att jag gav mig på och testade deras specialitet, nämligen Nasi Campur – grillade räkor, beef rendang och sate lillith (skaldjur på citrongräs) båda gångerna vi var här. Och njöt precis lika mycket varenda gång, så pass bra var det. Saté lillith finns även inne på MBKs hav av restauranger, men jag vågade ärligt inte testa eftersom minnet kanske ändå smakar bäst?

Fast, det är klart – biff rendangen är också vansinnigt gott och finns att få tag på nästintill överallt i Malaysia (och förhoppningsvis i Indonesien). Smaken påminner en del om paneng, men är mustigare och mer lik den indiska grytans konsistens. Om ni bara visste vad min mage nu kurrar, för herregud vad jag skulle vilja få möjligheten att beställa in det igen.

2 Comments Add yours

 1. Det både ser gott ut och låter gott! Vi gillade också maten i Malaysia! För närvarande längtar vi efter allt möjligt som inte finns här i Kroatien – allt från svenskt till asiatiskt 😉 Nu hör det ju till saken att vi varit här i två månader och att vi är på en ö med mycket begränsat utbud 😉

  Like

  1. Ämma says:

   Nej men fy! Det låter ju faktiskt inte jätteupphetsande, jag önskar att man kunde få all världens mat serverad dygnet runt! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.