Tips för att få barnen att läsa mer!

on

Det var egentligen bara någon vecka sedan vi tog upp det där med att läsa ordentligt med Lilla A, mycket för att hon upptäckte Akademibokhandelns Läsborgarmärke. Tyvärr är deras hemsida under all kritik för vad det gäller att hitta uppslag till själva läsningen.

I en bok hon fått av sin farmor (Den magiska djuraffären) satt nämligen ett bokmärke där man får skriva på vilka böcker man läst, samt datum. När man hunnit läsa fem, tio och femton stycken får man ett märke för varje nivå som i sin tur troligen lockar till mer läsning. I alla fall har det gjort det här, för nu plöjs bok efter bok i ganska raskt tempo. Det enda som behövs är själva läskortet som du kan hämta i närmaste Akademibokhandel. Än så länge har vi främst läst ur serien EXTRA LÄTT att LÄSA med versaler, böcker som handlar om Axel och Omar. Nu tänker vi kliva upp till böckerna i serien Lätt att Läsa där det istället är små bokstäver, förhoppningsvis finns läsglädjen kvar länge, länge. Hon tycker böcker är väldigt spännande och hejar på personerna i handlingen när de gör saker, vilket får mig att skratta rakt ut flera gånger varje bok.

Det är en ganska mysig stund att lägga en kvart om dagen på att läsa, jag hoppas den stunden kommer leva kvar länge, jag hoppas att lusten att läsa kommer leva kvar för all framtid! 

4 Comments Add yours

 1. Carro says:

  Precis den köpte jag till min sexåring, som började få upp ögonen för läsning och skrivning i somras. Perfekt att starta med, tycker jag.

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, verkligen! Den var den bästa i den typen vi läste, nu har hon gått över på böckerna om Klass 1a och vill knappt sluta, för de är ju spännande!

   Like

 2. Åh, tror vi också ska börja ha lässtund “schemalagt” varje dag. Vi läser iofs ganska mycket hemma, men ibland går det ju ändå ett tag mellan när allt rullar på. Meja har önskat sig lättlästa böcker i julklapp men har lovat henne att gå till biblioteket och låna nu i veckan också!

  Like

  1. Ämma says:

   Åh ja, stackars A har sagt att hon vill ha böcker så hon kommer nog bara få hårda paket.. 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.