Att ta sig tid att rensa

on

Igår gjorde vi något väldigt välbehövligt. Vi rensade barnens båda rum, då menar jag rensade på riktigt. För jisses vad de samlar på sig saker. Små, stora och allmänt saker som inte passar ihop.

Alla ni som håller koll på alla delar till ett spel. Eller pussel. Hur. Gör. Man. Ens. Vi försöker, vi flyttar undan. Sen är det någon som klättrar och hämtar ut det vi gömt. Om och om igen. Så himla kul tycker jag inte att det är att behöva slänga saker bara för att man inte har hela setet, men till slut blir man tvungen.

Vi försöker jobba in mantrat att plocka undan efter sig, att bara ta fram det man leker med för tillfället. Men jag tänker inte stå över dem som hökar heller, utan då får de helt enkelt klara sig utan saker sen när de försvinner. För några nya får de faktiskt inte.


Fast mest rensade vi faktiskt bort bebisböcker igår, såna som inte längre läses. Dessutom sa vi hejdå till duplot som flyttar till ett par tvillingar i bekantskapskretsen, jag hoppas det används flitigt.

3 Comments Add yours

 1. Josefinkan says:

  Vi hade också “rensar-dag” igår, och det är märkligt hur mkt saker det kan bli -här kastade jag en massa i smyg… Det är en skön känsla när det är mindre grejer i rummen! Men efter jul är det ju fullt igen😯

  Like

 2. Cissi says:

  vi rensar också och slänger titt som tätt, men känns alltid som det finns så mycket ändå! och det där med pussel och spel som har alla bitar är sällsynta här hemma med.. Förstår inte vart alla bitar tar vägen

  Like

 3. Åh vad jag också behöver göra en riktigt rensning och sortering hos barnen! Får kanske bli i mellandagarna…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.