Resor: Boende i Amsterdam

on

Det finns billiga ställen att resa till, så som Warszawa, Riga, Tallinn, Berlin med flera. Sen finns Amsterdam, Zurich, Prag som kommer många, många pengar om man vill ha ett vettigt boende nära allt.

Sist i Berlin bodde vi på hostel, mest för att alla skulle kunna bo tillsammans. Den här gången i Amsterdam får det bli precis samma sak, fast mestadels då av ekonomiska skäl. För kanske är det något speciellt som händer i staden just när vi kommer, det mesta är uppbokat och där det finns plats för oss allihop var njae, 1) inte med i prisbilden, 2) inte aktuella av lägesskäl, 3) alldeles för sunkiga.

Vi fick tips av laget vi ska möta om detta hostel, det ligger bara några minuter från arenan där vi ska spela och en kvart utanför staden. Dessutom råkade det vara väldigt, väldigt prisvärt (vilket en sån som jag uppskattar enormt) och frukost ingår. Om den är ätbar däremot – det återstår väl att se. Stayokay är en kedja med flera hostels, just detta i Zeeburg är byggt i en gammal skola, lite coolt sådär.

I övrigt måste jag verkligen börja titta efter vad jag vill/ska uppleva i staden, för Amsterdam är ju en ny bekantskap för mig. Inte heller vet jag vad de har för typ av mat att erbjuda. Vad jag däremot vet? Att det finns stroopwafels. Min drog. Jag kan inte annat än trivas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.