Resor: Att anlända i Amsterdam

on

Jag gillar att resa till nya ställen och landa när det fortfarande finns dagsljus, för det är så betydligt mycket trevligare än att irra omkring i mörker och inte ha en aning om vart man ska. Att landa på Schiphol vid strax före 11 var genialiskt, vi tog oss ut till bagagebandet som sista sällskap från flighten och hittade våra ensamma väskor snurrandes på bandet. Hoppade på tåget till Muiderpoort med biljetter vi tryckte ut från en automat precis innan, därifrån tog vi en kort promenad på gator döpta efter Indonesiska öar. För längst bort på Sumatrastraat låg vårt hostel – Stayokay Amsterdam Zeeburg.

Tack vare en skada reste vi med rullstol, bland det första vi sysslade med var att kasta ut personen ur den tack vare ett gigantiskt gupp där spårvagnen gick. Himla tur att hon är en van spelare och att gipset klarar en del belastning, för annars hade det ju kunnat gått kul. Eller om hon suttit fast. Då hade vi nog hängt ett tag på sjukhus istället. Nu skrattade vi faktiskt mest, för det var roligt och rätt typiskt.
IMG_0824Innan vi gav oss ner på stan passade vi på att inleda matresan som Amsterdam ändå var för oss med att titta in på restaurangen runt hörnet (bokstavligt talat) och ge oss på deras lunchmeny, mer om det i mer matinriktade inlägg som kommer. Först måste jag hinna gå igenom alla de bilder som faktiskt togs under helgen och se vad som räddas kan. För Amsterdam hörrni, det ska upplevas under solsken så alla vackra färger på husen tas fram. Inte i regn och snålblåst.

2 Comments Add yours

 1. Resfredag says:

  Jag fick faktiskt ett väldigt dåligt första intryck av Amsterdam. Vi tog tåget in till centralen från flygplatsen, och möttes av överfulla soptunnor och skräp precis överallt. Kanske en engångsförteelse (?), men ingen rolig sådan. Resten av resan var dock toppen.

  Like

  1. Ämma says:

   Åh, nej den detaljen missade vi helt. Däremot allt knark. Överallt. Fick mig inte helt såld.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.