Planer för sovrummet

on

Vi har gjort ganska mycket här hemma, barnen fick sitt lekrum målat, sin skrivbordslösning i sovrummet byggd. Alla golv (förutom badrummen som är värst) är bytta och vi väntar på att parketten ska slipas. Hallen målade vi för något år sedan, köket och vardagsrummet däromkring. Kvar är nu trapphallen ner till undervåningen och vårt sovrum. Egentligen borde vi måla nedre hallen med. Någon gång i framtiden bör vi också ta oss an barnens sovrum, men det är lite nerprioriterat.

Vårt sovrum är litet. Trots att vi har en 160 säng är det knappast något utrymme på sidorna och för att skaffa bättre utrymme satte vi upp vår fantastiska garderobslösning, vilket har gjort hela rummet betydligt bättre. Däremot sitter det gröna tapeter med löv uppe, något vi inte riktigt gillar. Att vi sen lyckats missmatcha dem med lila gardiner och en röd lampa gör ju knappast saken bättre (herreguud som jag inte gillar vårt sovrum).

Min dröm? Att måla någon typ av ljusare petrol (som det finns väldigt få bilder på), byta ut mot vita gardiner och installera kanske en hänglampa i stil med de som brukar kunna finnas i walk in closets. Dessutom säger tydligen forskarna att blått är bra i sovrum.  Så, vi tänkte passa på att göra just det (och måla trapphallen) när barnen åker på visit till mormorn och morfarn. Trappen däremot får inte någon roligare färg än vit, vilket lär bli betydligt bättre än idag då den är helt fylld av läskiga igenproppade hål. Det här innebär såklart också att vi äntligen kan sätta upp lite tavlor/posters och därmed minska ekot från nedervåningen som vi alla håller på att bli galna på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.