Resor: Ett besök på Amsterdams största loppmarknad

on

En av de lite roligare utflykterna vi gjorde i Amsterdam för att gömma oss undan vädret, men också för att det var ett otroligt intressant event var den stora loppmarknaden i IJ hallen. Marknaden sägs vara Europas största och jag är knappast den som kommer säga emot. Hit tar du dig enkelt genom att kliva på GVB färjan mot Amsterdam Noord (ingår i ditt 24/48/72 timmars kollektivkort) och sedan ta en två minuters promenad. Ett tips är dock att ta ut pengar redan innan ni åker över, alternativt vid automaten precis vid landstigning.

Den här marknaden äger rum som mest 1 gång per månad, så titta datum innan. Inträdet är 5 EUR per person, vilket kan tyckas lite udda för att gå in på en loppmarknad men när man ser utbudet är det så värt det. Här kan du handla allt mellan himmel och jord, både nya och begagnade ting – 80-tals nostalgi, vintagemode, ja – praktiskt taget lite av allt. Prisnivåerna kan liksom hemma pendla för varje försäljare, så försök pruta där det går.  Inne på området finns också möjlighet att få tag på enklare mat, poffertjes och övrigt gottis. Toaletter finns på plats, någon typ av rullbara bajamajor i husvagnsstyle som var oerhört fräscha i sammanhanget – just nu kostade dessa 35 cent att använda.

Området är ganska stort, det sträcker sig över två byggnader samt ett utomhusområde som länkar samman dessa två fastigheter, med den uppdelningen att utomhus trängs de lite större artiklarna, inomhus är det lite mer fokus på kläder, skor osv. Räkna med minst några timmar för att kunna göra en bra översikt – vi stannade här i drygt två timmar och hann enbart med ena utställningshallen innan vi behövde påfyllning i form av mat.

12122015-IMG_9758 12122015-IMG_9762 12122015-IMG_9766 12122015-IMG_9767 12122015-IMG_9768 12122015-IMG_9773 12122015-IMG_9774 12122015-IMG_9780 12122015-IMG_9781Om det gjordes några fynd? Jo, men faktiskt. Jag shoppade en bunt My Little Ponys åt minsta ungen som hon sen fick i julklapp, den äldsta fick sig en ballerina Barbie som hon önskat sig. Dessutom hittade jag ett par vantar från Hestra åt Lillasystern som hon varit så avis på As – men jag tyckt varit alldeles för dyra – nu för en tjuga kändes det lagom. Trevligt ställe!

One Comment Add yours

  1. Såg / lät fantastiskt trevligt ut!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.