Nostalgifredag: Försommar

on

Vet ni vilken period jag egentligen älskar allra, allra mest på hela året? De där sista veckorna i maj, när värmen kommer och allt hopp för sommaren lever. När inga planer hunnit bli inställda, när man fortfarande tror på att Sverige kommer leverera. Att sommarkvällarna ska spenderas med grillen, att man ska ut och springa varenda dag. Att man ska ta tillvara på varenda solstråle som bjuds. När sommaren är oförstörd.

2014-05-24 (50 av 56) 2014-05-24 (31 av 56)Furuvik maj 2014

Den brukar ju bli väldigt bra ändå på ett eller annat sätt, sällan i Sverige. I sommar ska vi vara här, i Jämtland, i St Annas och i Nora. En tripp till Göteborg. Först i september (ja, jag och A åker ju redan i april) sticker vi iväg till Medelhavet för ett tag. Och i år ska jag inte bara säga att vi ska njuta. Vi ska njuta. Kläder efter väder och så vidare. Lite regniga dagar ska inte få nå mitt semesterhumör.
Och idag, när tempen står på närmare -20 (även om det var ganska behagligt ute) så längar jag lite extra efter såna här dagar, när kläderna inte är fyra lager tunga. Och kalla. Eller blöta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.