Khaolak Bhandari Resort – Khao Lak, Thailand

on

Åh herregud som jag har velat kring våra första dagar i Thailand. Vart ska vi ta vägen? Med bara 14 nätter att disponera är jag inte sugen på att dra omkring för mycket, utan jag vill ha en bas någorlunda nära flygplatsen och inte behöva sitta i en bil och skumpa i flertalet timmar. Inte för att den där 6-åringen är några som helst problem att resa med, utan för att jag är lite lat och vill komma fram. Khaolak Bhandari Resort var det allra första hotellet vi tittade på och slutligen då även det sista.

Så jag har tittat på Rawai, Bangtao, Surin, Khao Lak, Ao Nang, Phi-Phi och Lanta. Rawai med närliggande Nai Harn var ett av de hetaste spåren och jag är fortfarande intresserad (kanske vår andra vecka?) men föll på målsnöret, vilket även Bangtao/Surin gjorde – här är det snarast prisläget som är problemet. Ett av de mest prisvärda verkar vara Sunwing, men jag håller ingen budget på över 500:-/natt och därför försvann det. Hoppet återstår till exempelvis Best Western i brist på mindre, mysigare resorts. Ao Nang har aldrig riktigt lockat, visst ska skärgården vara magisk men att behöva ta båt överallt kan ni ju bara förstå när jag säger att njae, inte optimalt. Koh Lanta har bubblat länge och jag har tänkt att det kanske varit gångbart ändå. Båt dit, taxi tillbaka. Fast nej, det får kanske bli en annan gång – eller så blir det ett av de ställen vi aldrig ser. bhandari1 bhandari2 bhandari3Khao Lak vann, eller rättare sagt – Khaolak Bhandari Resort gjorde det. Hotellet finns i Fritidsresors utbud, men vi bokar självklart själva för en minimal kostnad per natt i stor chalet inklusive frukost.  Prisvärt, centralt och en bra bas för utflykter i närområdet, jo men jag tackar ja! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.