Kött & Fiskbaren

on

I fredags kväll fick jag ta en paus i min sjukstuga, för J fyllde år och vi hade middag bokad. Med barnvakt. Efter att mötts upp på den mysiga baren vid Radisson Blu vid Centralen (de har den mest fantastiska passionmartini) gick vi den korta lilla promenaden bort till korsningen Mäster Samuelsgatan och Kött & Fiskbaren.

Vid entrén kan man få uppfattningen att det här är ett litet krypin, det är det inte. Innanför porten gömmer sig en stor restaurang med förvånansvärt smidig service. Det är murrigt, mörkt och mysigt. Trots stora sällskap över rejäl yta känns det som att nästan samtliga bord är relativt enskilda.

Menyn är lite konfys, tittar du online är det inte säkert att du blir klok alls. Men väl på plats står rätterna skrivna på griffeltavlor med fina tillbehör. Vi äter en charktallrik som förrätt och jag tar musslorna till huvudrätt. Det kan varit ett dåligt drag, för de var inget speciellt men å andra sidan väger deras pommes och den smått magiska aiolin upp för smaklösheten i “såsen”. De andra i sällskapet var väldigt nöjda med sina val och min cheesecake till efterrätt var inte helt fel. För att vara en ganska trendig restaurang tycker jag ändå att prisnivån är rätt rimlig, för att ligga så pass centralt (200 meter från Centralstationen) är det ett väldigt bra val av middagsrestaurang.

IMG_1690 IMG_1692 IMG_1693

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.