Resor: Ses Salines, en liten pärla nära Campos

Ses Salines, en liten pärla nära Campos är en av de där små pittoreska orterna som troligen inte några turister skulle passera igenom om de inte var i närheten för att besöka Es Trenc. Som ni kanske minns var vi inte direkt överförtjusta av just den stranden (när vi nu hade hittat dit) men den här lilla byn var inget jag hade velat gå miste om. Är du i närheten här tycker jag helt klart också att du måste peta in ett besök i dundercharmiga Colonia Saint Jordi, här finns flera stränder, även om vår favorit blev den nere vid hamnen.

Första gången vi var inne och snurrade här var på söndagen när vi just anlänt i närområdet i jakt på en öppen mataffär. Någon sån hittade vi inte i närheten, vi svängde ner mot Saint Jordi istället. På väg hem en kväll från besök i Cala D’Or där vi testade en av de många “Calas” och badade i (charmigt men ack så trångt) landade vi här för en middag i sista sekund. Restaurangen, som jag inte minns vad den hette serverade tapas till barnfamiljerna i ett lugnt läge (de kastade in oss undan från alla andra gäster).

24072015-IMG_8598 24072015-IMG_8599 24072015-IMG_8603 25072015-IMG_8609IMG_6665Hade det bara varit för den kvällen hade jag nog inte haft mycket gott att säga om Ses Salines, men skam den som ger sig. För den kan mycket väl ramla över sällsynta fynd såsom restaurangen Cassai – men den får ni läsa mer om i ett annat inlägg!

Hur tar man sig egentligen till Ses Salines? Jo, man styr bilen mot Campos på den sydöstra delen av ön. För den som vill hålla sig nära Palma eller de klassiska charterorterna är det här långt åt skogen. Håller du till kring Cala d’Or får du leta dig lite ner längs kusten och så småningom prickar du rätt.

2 Comments Add yours

 1. LinizTravel says:

  Härligt!!! Inser att det nog blir Mallis nästa år igen 🙂 har ju “bara” varit i Alcudia, Pollensa, portixiol, portaleS, Palma, Cala bona & Cala millor!!!! Finns ju så mkt mer att se!!! På 3,5 dag hinner vi nog inte så
  Mkt!!! Men soller å Palma hoppas jag!!! Kramar

  Like

  1. Ämma says:

   Ha en fantastisk resa!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.