Det här om små bokmalar

on

Herregud vad vi har fått användning av biblioteket helt plötsligt. Det går åt så många böcker här hemma, trots att det bara är några få månader sen hon började läsa på riktigt så går det framåt väldigt fort. Vi har nu även lämnat Lätt att Läsa-serierna och är över på de vanliga böckerna för 6-9 åringar.

Visst är det jättemysigt att hon vill läsa, jag älskar det eftersom böckernas värld är speciell och upplyst. Däremot innebär det tyvärr att hon ofta slarvar med att sova, för hon har sin läslampa och kan ligga länge, länge. Ibland flyter läsningen på riktigt bra och ibland stakar hon sig. Utveckling med andra ord. Jag älskar böckernas värld, jag hoppas att hon får fortsätta förkovra sig i mängder av litteratur, både bra och dålig i framtiden. Biblioteket kommer vi hänga mycket i, för vem tusan har råd att underhålla det där intresset annars?
IMG_1664Vi måste nu hitta någon riktigt spännande serie åt henne att läsa. Senast gick Fröken Spöke varm här, den var riktigt intressant att se henne läsa eftersom det hela tiden fanns moment som fick henne att förtjust utropa att ja, det är nog så – eller näe – kanske inte. Jag gillar böcker som drar med en in i en annan värld, vilken nivå det än är på.

När hon fyller sju får hon sitt egna bibliotekskort (det fungerar så här i kommunen) men tills dess måste vi vuxna i alla fall hålla reda på böckerna eller betala böterna. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.