Resor: Bangtao eller Rawai?

on

I vanliga fall hade jag inte känt behovet av att veta precis vart vi ska när vi kommer ner, det är ju faktiskt lågsäsong och troligen finns en hel del rum lediga att få tag på. Men. Så åker jag själv med ett barn och vill egentligen inte behöva ägna mer tid än nödvändigt åt att leta upp aktiviteter eller saker att göra. Att leta hotell kan vara väldigt tidsödande, det vet jag. Så, nu har jag slutligen valt att luta mot antingen Bangtao eller Rawai för sista veckan efter att vi lämnar Khao Lak och Bhandari Resort.

Bangtao lockar för att det är en av de lugnare stränderna på Phuket, samtidigt som det ska vara en av de finare. Hade man bara sett till stranden i Kata hade jag tyckt att det var ett toppenställe (speciellt utan alla solsängar) men när man väger in alla turistrestauranger med hutlösa priser och allt krimskrams så ledsnade i alla fall jag lite. Bangtao hoppas jag är aningen genuinare, jag gillar att det finns strandrestauranger att tillgå i den lägre prisklassen. Dessutom verkar det avslappnat, eftersom stranden är så pass lång lär det inte vara någon som helst trängsel. Vi håller oss ju i alla fall borta från själva Sunwing som ligger en bit längre bort.

Rawai hade varit intressant just för att det är något helt nytt, eller ja, ett nytt ställe helt och hållet med helt annat fokus. Navatara Resort som jag tittat allra mest på ligger mitt inne i Rawai, utan närhet till strand men har däremot gratis transferservice till flera olika stränder och övriga sevärdheter i närheten. Mat ska ju finnas överallt, så den biten hade jag nog inte saknat, men jag vill ju ha den där strandkänslan helt klart och efter en vecka i Khao Lak där fokus på mat hamnar på gågatan inne i “stan” vore det skönt att den sista veckan få borra ner fötterna i sanden. I frågan om Bangtao eller Rawai vinner alltså Bangtao på strandnärhet.

arinara arinara3 arinara2Så, vi struntar i att vara äventyrslystna och lutar oss tillbaka på Arinara Beach Resort. Den här gången hittade jag fyndet via Sawadee som släppte rummet för strax över 300:- inklusive frukost. Hotellet finns även med i Fritidsresors utbud, med höga betyg från många. Tyvärr är Bangtao en av de dyrare stränderna att semestra på, även om det börjar ploppa upp en del budgetalternativ. Just denna resan siktar vi dock på lite större hotell eftersom alternativet strand bungalow ändå inte finns.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.