Resor: Om att inte vara förberedd

on

Det duggar inte tätt mellan inläggen här just nu, det har sin förklaring i att livet pågår. Träning, jobb och reseplaneringar pågår för fullt och jag är lite dålig på att dela med mig av dem, det borde jag inte vara – dels för att det är så himla skoj att gå tillbaka och se tillbaka på det som faktiskt var och upptog ens tid. 

Idag är det två veckor tills jag och Fröken Tandlös drar på semester, vi har hunnit förbereda en del saker – som de mest basic. Vi har våra flygbiljetter (som numera är utan konflikt i Doha), vi har två bokade hotell att bo varsin vecka på (och en rätt bra idé om vart vi skulle ta vägen om vi inte är nöjda), vi har fickpengar undanstoppade, en transport från Phukets flygplats till vårt första stopp i Khao Lak bokad och vi har våra pass (någonstans – jag har inte tvärkoll på mitt).
Sen var det ju alla de där sakerna som vi inte har koll på, för att 1) jag är snurrboll deluxe, 2) allt löser sig 3) se punkt 1 och 2 oändliga gånger om.

Överst på listan ligger dock att skaffa ett nytt bankkort. Jag lever med mitt maestro, något som är för ungdomar och som jag haft sen jag var tolv eller tretton. Det är dags att byta bort det nu mot ett vuxenkort, så att jag dels kan ha en inbyggd kredit men också att jag faktiskt kan ta ut pengar på kortet. Det funkar sisådär idag för att vara ärlig. Men lugn, bara lugn – vi ska nog hinna fixa allt. Hoppas jag. Om inte annat löser det sig säkert på plats.
2014-07-10 (45 av 50)Sak som inte kommer hända på plats? Flätor som dessa. Vi höll på att få klippa av hela håret efteråt. Så inte värt. Dessutom hoppas jag kunna undvika de värsta myggbetten (A är expert på att dra till sig mygg) genom att ta med medel hemifrån som ska hålla dem borta. Vi får hålla tummarna för det! Bilderna är från sommaren 2014, jag hade en hyfsad bikiniform och en fantastisk bikini i regnbågens alla färger och A försökte härma i aningen mer urblekt variant.

 

2 Comments Add yours

 1. Josefine says:

  Åh, vad härligt! Dom där myggen ja😦 om du kommer på något bra medel så får du gärna dela med dig! Jag hade med mig allergitabletter men det funkade inte, fick någon Thaikräm av en massör, men utan bra effekt, thailändskt myggspray- icke…. så, om du listar ut nåt bra- hit me😊

  Like

  1. Ämma says:

   Skickar över en bild åt dig på Instagram – om jag listar ut hur det fungerar alltså.. 🙂 Har fått tips av bekant som spenderat tid nyligen där och det enda som bet var just denna.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.