Anders Franzéns Park

on

Förra helgen var det sånt enormt fantastiskt vårväder att vi ju bara var tvungna att passa på att vara ute. Eller ja, mestadelen av lördagen gick faktiskt åt till en massa transporter, de ner till tvättstugan och att få A till lekdejt några kilometer bort, samt hämta hem henne några timmar senare. Om jag är tacksam att Lillasysterns cykel först gick sönder (igen, ja) i måndags? Så otroligt. Och fredagen spenderades ju faktiskt i en träningshall eftersom de fick haka med mig på träningsmatch när E hängde på Åland för fiske helgen lång. Det vill säga innan jag på söndagen slog i skallen och sen sa hejdå till träning för ett tag.

Men på söndagen lös flitens låga ännu värre än lördagen. För även om vi hann med att både hämta och lämna saker i källaren, göra iordning en del praktikaliteter inför Thailand och tvätta tomt i korgen på lördagen så följdes söndagen upp med försäljning av springcykel, den lilla sparkcykeln för mindre barn och Bobbycar. Det här med att ha plats för allting i förrådet? Nej. Snart måste jag verkligen ta itu med att rensa på alla gamla barnkläder och skor där nere också, det är ju inte hållbart.

Men efter det så drog vi faktiskt oss iväg till Anders Franzéns Park i Henriksdal, för ute ska man vara när vädret är som det var. Barnen lekte, jag lapade sol längs med en stolpe för en stund. Rastlösa själar som de är så dög inte lekplatsen några länge stund, de hade för mycket spring i benen och det var för mycket folk, så vi tog en promenad över till Hammarby Sjöstad, tittade på svanar, änder och njöt av att vara nära vattnet. Slutligen stack vi in huvudet på något kebabhak och tog med oss en rulle och en portion pommes innan vi knallade tillbaka till Henriksdalshamnen och placerade oss där.

IMG_2442 IMG_2472 7ff1-e0d1-212f-7b44Anders Franzens park är ett ganska stort område, där det både rymmer skateboardpark (för de lite mindre äventyrliga) samt ett lekområde baserat på tema “hamn”. Charmigt så det heter duga, jag kan definitivt se mig själv sitta här många eftermiddagar när solen skiner på. Parkering är inget att skryta om, varken i Henriksdal eller mot Hammarby Sjöstad, men bussen från Slussen är här på några minuter (eller som från oss i Nacka – där på tio). Så har ni barn, eller behöver rasta som barnvakter kan ni lätt ge er hit!

(Den här helgen kan jag inte skryta med någon produktivitet överhuvudtaget, utan har ägnat mig åt att vila. Det är också viktigt sägs det, speciellt när man slagit i skallen…. ) 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.