Resor: Vad kostar det att resa till Thailand?

on

Som många vet vid det här laget är jag inget fan av att resa dyrt. Vi gör det ibland, splashar ut på charter exempelvis – men det känns sällan så mycket mer värt än något annat och därför reser vi främst på budget. Vad det innebär är olika för alla – vi snålar absolut inte in på bekvämligheter men unnar oss heller inte onödig lyx*. När jag berättar att resan till Thailand som går nu är ett substitut för en vecka med båda barnen till Medelhavet i maj är det inte många som får ihop den ekvationen och ekonomin. Varför det egentligen angår någon om vad jag lägger mina pengar på må vara en gåta, men om det kan vara inspiration för de som hittills trott att kostnaderna drar iväg enormt bara för att man åker till Asien så bidrar jag gärna med input.
2013-06-28-8-av-51

Så vad kostar det att resa till Thailand två veckor i april med ett barn? 

Inte så himla mycket är mitt svar, i alla fall inte i jämförelse med en vecka på Kanarieöarna eller till Medelhavet med endera ett eller två barn.  Nu är jag visserligen bra på att hitta rimliga priser och vet ungefär vad jag är ute efter. Just den här resan har jag valt lite större hotell med rejäla poolområden eftersom resan ändå är i april/maj då vädret börjar bli åt det mer ostadiga hållet kring Khao Lak och Phuket och kunde därmed hållit kostnaderna nere ytterligare om jag valt bungalows med lägre men fortfarande helt okej standard. Allt är relativt när man pratar priser och beror helt och fullt på vad du är ute efter att uppnå. För oss är det denna gång en bekväm och lättillgänglig semester som är prioritet, för jag reser trots allt ensam med ett barn och vill ha nära till sjukvård, möjlighet till takeaway i närheten och att underhållning finns tillgänglig om vädret sviker.
2013-06-26-48-av-70 2013-06-26-53-av-70I den här kostnaden finns inga medräknade extrakostnader som vaccination osv om du aldrig tidigare rest till Asien/andra delar av världen där Twinrix är aktuellt utan innehåller enbart kostnad för resan, transport mellan flygplatser och hotell samt boende med frukost. 

Flyg: Vi flyger med Qatar Airways och lyckades knipa ett väldigt bra kampanjerbjudande (ha utkik, de har de ofta och är ett väldigt trevligt flygbolag att ha att göra med) där våra flygbiljetter gick på ynka 7000:-. Ja, för båda två. Visserligen måste man mellanlanda i Doha, men ska du ta dig vidare inom Thailand måste du ändå göra något typ av stopp och jag gör det helst halvvägs igenom en längre flygning då det här att vara uppe i luften inte riktigt är min favoritsyssla. Destination är då Phuket och vi behöver enbart byta flyg vid ett tillfälle, i Qatar.Extra plus för att flyga med Qatar är att de har en väldigt ny flotta, vilket betyder plan med lägre utsläpp och lägre bränsleförbrukningar = toppen för miljön som ju faktiskt lider rejält av dessa flighter. Totalpris flyg: 7000:-

Boende: Hotell kan vara lite av ett risktagande om man inte riktigt vet vart man ska, jag har varit i Khao Lak tidigare och vet ungefär vad som är något att ha och dessutom har jag skickat iväg spejare för att veta vart jag hamnar. Vi bor 7 nätter på Khaolak Bhandari Resort & Spa samt 7 nätter på Arinara Bangtao Beach Resort i Phuket, båda boenden är fyrstjärniga och frukost ingår i priset. Totalt boende: 4500:- 

Med andra ord är det här ingen dyr resa vi gör, tvärtom är den i nuläget väldigt prisvärd och med lågsäsong i Thailand räknar jag med att vi kommer få betydligt mer för våra fickpengar än om vi tänkt leva på motsvarande belopp i Medelhavet eller än värre på Kanarieöarna som jag upplever som ännu dyrare. Men så äter vi inte dyrt, vi lever på restaurangerna med plaststolar, äter från gatuköken och undviker europeiska alternativ så långt vi kan. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.