Livet i Khao Lak

Trots att Bhandari Resort har ett av de mest pålitliga nät jag stött på under mina turer i Asien är min tid online begränsad, som den ska vara på semestern. Min turistmage är som den är, men tack och lov inte akut, däremot brände jag mig i solen första dagen, så vi får hänga i skuggan istället eftersom det aldrig hinner lägga sig. Ironiskt kan tyckas eftersom jag aldrig använder mer än SPF 15 och nu hade säkrat med 30. Dessutom var solen framme i en kvart första dagen, sen har det varit mer eller mindre molnfritt tyvärr. Men men, röd är också en färg.

Hotellet är supermysigt, men börjar bli lite slitet på sina ställen. En hotellrecension kommer självklart senare. Oss gör det ingenting och med fem minuters promenad in till stan är det inte jättejobbigt. Stranden däremot? Njae, charmig men tyvärr inte toppen nu när tidvattnet ligger så pass högt på förmiddagarna. Kvällarna däremot? Magiska. Jag har tagit massa bilder, men de ligger kvar i kameran eftersom jag inte orkar flytta över dem. Vi har i alla fall fantastiska dagar och snart flyttar vi vidare till Bangtao på Phuket istället.

Vädret? Det är lågsäsong, varmt och soligt, väldigt soligt. Turisterna är färre (även om detta hotell är välbefolkat), priserna är lägre och trängseln obefintlig. Fast nej, Khao Lak är inte en kärlekshistoria för mig, även om White Sand Beach gjorde mig mer positivt inställd. Snart en vecka in i resan och vi har ännu inte hört någon på hela området prata svenska ännu – är vi verkligen i Thailand? IMG_2600 IMG_2623 IMG_2672 IMG_2675

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.