Marknadsdags i Bangtao (Choeng Thale)

Det är ju inte världens händelser som sker här, tvärtom är det oftast lugnet som råder över dessa gator – den lilla shoppinggatan börjar stänga för säsongen och sedan vi kom har flera av restaurangerna stängt igen, man kan helt klart se två favoriter (bland ryssarna) och vi håller oss därmed till de aningen lite dyrare bara för att slippa kaoset. Så värt. Men på måndagar och torsdagar fylls området strax utanför av liv, för då är det marknadsdags i Bangtao (eller Choeng Thale) som området kallas.

02052016-IMG_0655 02052016-IMG_0656 02052016-IMG_0658 02052016-IMG_0659 02052016-IMG_0660 02052016-IMG_0661Egentligen finns det faktiskt en marknad till, men just denna håller till mittemot Tesco Lotus som är den stora supermarketen bara några kilometer bort. Hit promenerar du på en halvtimme, eller så tar du en tuktuk för 100-150 THB. De försöker självklart kräva desto mer, men uppenbarligen är jag bra på prutandet, för jag lyckas alltid få ner dem rejält.

Marknaden är en typisk thailändsk sådan, tyvärr inte lika bra som den i Lamai (där matsektionen är lika stor som denna sammanlagt) men helt klart en bra sysselsättning när man vill se och shoppa något annat. För shopping är det ju inte direkt överflöd av här, varken turistprylar eller något annat. Jag lyckas köpa mig en klänning som jag blir riktigt nöjd med för ynka 200 THB, imorgon på torsdag tänkte jag åka tillbaka och se om jag inte kan köpa på mig några fler av samma modell att ha med hem för sköna sommardagar. Priserna? Rimliga till väldigt låga skulle jag vilja påstå, faktiskt oväntat låga på det mesta.

One Comment Add yours

  1. Marknadsbilder med mat gillar jag alltid.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.