Ingen jetlag här inte!

on

Hej Sverige får man väl säga vid det här laget. Vilken resa vi har haft, den har varit helt fantastisk på många sätt, men nu är vi hemma på svensk mark sen ett drygt dygn och nästan faktiskt utvilade dessutom – ingen jetlag här inte!

Vi stack från hotellet vid 17-snåret på fredagskvällen och med lite trafik på vägen hamnade vi inte på flygplatsen förrän strax efter 17.30. Säkerhetskontrollen på väg in är intressant, men fort gick det. Inne ringlar sig kön till incheckningsdiskarna för Qatar lång, vi har inte checkat in online eftersom jag inte har en pålitlig telefon och efter 30 minuter i kö lyfts vi ur och in i en fast lane för barn – älskar såna grejer (önskar bara att inresan till Doha hade haft något liknande). Whoop säger det, därefter följer den riktiga säkerhetskontrollen, passkontroll och så hinner vi lagom kliva ut från toaletten innan vi föses direkt till vår gate som boardar planet. 40 minuter innan beräknad avgångstid rullar vi sen ut från gaten och drar iväg – jag undrar nästan om det händer på riktigt?

Så vi fick lite tid i Doha eftersom vi med viss medvind tjänade tid. Perfekt läge att hinna slappna av tänkte jag som suttit som en packad sill i Dreamlinern bredvid en modell större man vars ben tog halva mitt säte också. Men nej nej, tiden flög iväg och så plötsligt skulle vi vara på även nästa plan. Här var det nästan halvtomt, hade det inte varit för att mannen bredvid haft sin familj att hålla sig nära hade vi helt klart kunnat få lite mer utrymme. Men så någonstans när turbulensen var som värst (jag ska bespara er detaljerna…) så kändes det ändå tryggt på något sätt, det där för en flygrädd att ha en stor och stark bredvid. Vad det nu hade gjort för skillnad om något hänt kan man undra.

Strax före 6 på lördagsmorgonen landade vi på Arlanda och sen körde vi full fräs hela dagen, via McDonalds för frukost (eftersom affärerna inte öppnat), i tvättstugan för att få allt rent, tömde resväskan, handlade lördagsgodis, mot juniorderby och sen via pizzerian för att slutligen däcka i soffan med lite Game of Thrones och ipad för den lilla.

Igår kväll slocknade jag strax efter 21 och vaknade efter 8 imorse – så ingen jetlag här inte. Men i alla fall, hej Sverige – fasen vad du är fint! 01052016-IMG_0634

3 Comments Add yours

 1. Härligt med en bra resa! Och välkomna till ett väldigt fint Sverige!

  Like

 2. Resfredag says:

  Verkar ha varit en finfin resa- Thailand alltså. Levererar alltid…

  Like

  1. Ämma says:

   Det gör ju det…. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.