L’Ametlla de Mar (Tarragona) och Les Tres Calas

Visst har jag berättat att vi ska göra Spanien i sommar igen? Eller ja, vi och vi – grannarna är ju i Thailand på sin semester i år, men vi har resesällskap av J&C med knoddarna och ska i början på september ge oss själva 10 dagar på Costa Dorada, där både Tarragona och kanske en dag i Barcelona (som de har lyckats missa?!) lockar enormt. Nu har jag ju i och för sig en vecka i just Barcelona redan i juli för mig själv (och mitt resesällskap) så vi får nog mer fokusera på vad de vill. Men till Katalonien ska vi, utforska Costa Dorada som jag hittills inte hunnit med något av alls! Cala-Forn3Vi ska i alla fall bo cirka 15 mil söder om Barcelona, hämtar ut hyrbil och kör sedan ner förbi Tarragona och till den lilla fiskebyn L’Ametlla de Mar, vilket inte är någon enorm turistattraktion för oss nordeuropéer, vi håller oss generellt ifrån Costa Dorada. Men här ligger Les Tres Calas (de tre vikarna) som är helt magiskt fina, närområden lockar med slottsruiner och fina vandringsstråk samt den lilla fiskehamnen i byn. Vi hyr ett hus med pool någon kilometer från stranden och ser fram emot härliga kvällsdopp, mot frisk luft och mot att få uppleva en annan del av Katalonien än det som representeras i Barcelona.

Och ja, jag ska så leva på tapas såklart – finns det något alternativ?

2 Comments Add yours

 1. Härligt, ni kommer få toppen! Vi gillade Tarragona väldigt mycket: http://www.freedomtravel.se/2015/04/tarragona/

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, men det var ju faktiskt ert inlägg som fick mig lite sugen och när vi snubblade över bra resa och hus så var det ju givet! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.