Hyra lägenhet i Barcelona

Det blir ju dubbla svängar ner till Katalonien i sommar, dels en vecka för egen del med derby sällskap (själv ska jag troligen inte spela av anledningar) och så resan till Tarragona med familjen. Sak jag har lärt mig att uppskatta mer än rätt torftiga spanska hotellfrukostar är en lägenhet. Möjlighet till snacks, till mellanmål, till att laga en smidig picknick etc. Jag tycker helt klart fördelarna med lägenhet är många, speciellt om man reser på lite av en budget och vill ha utrymme att göra det man vill snarare än att behöva stirra sig blind på billigaste alternativet i menyn varje gång. barca1 barca2 barca3Den här gången hyr vi en fräsch lägenhet i Barcelona i lite högre prisklass (eftersom det är juli och högsäsong) i Poble Sec, som ligger strax nedanför Montjuic (OS-stadion) och några hundra meter från strandpromenaden och där hamnen börjar. Nämnde jag att det bara är någon minut från de gotiska kvarteren? Med andra ord – läget är perfekt! Fast, om jag ska vara helt ärlig så är många lägen i Barcelona ganska ultimata. Förra gången vi hyrde lägenhet var det i området Sant Marti, vilket tekniskt sett är på andra sidan staden men där vi ändå gjorde många utflykter kring centrum till fots och hem igen. Med andra ord, har man ben att gå med är det mesta ganska centralt. Den här gången kan vi dock ägna mer energi åt områden som vi inte riktigt hann utforska, som kring Parallell där den mytomsspunna gatan med pintxos för 1 EUR ligger.

Det är Atraveo som ligger bakom uthyrningen, de är på något sätt är länkade med Interhome, men lustigt nog har de inte samma utbud för den svenska marknaden. Det är faktiskt dem vi även hyr av till Tarragona, så verkar generellt vara bra i utbud för den här regionen. Och även om jag inte tänkte ägna mig åt derby (trots att jag mycket väl kan ändra mig här), så ska jag rulla rullskridskor längs stranden, jag ska ligga i sanden och njuta av värmen och jag ska ta mig runt i Barcelona till fots så mycket jag bara kan. Snart, riktigt snart ska jag börja en lista med de saker som jag ännu inte hunnit beta av, men som verkligen är på tur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.