Sunwing Resort & Spa Kallithea på Rhodos

Häromdagen tog jag över en massa bilder från vår kamera som jag nästan hade glömt av, det handlade mycket om vår resa till Rhodos. Det var sensommaren 2012, Lillasystern var 6 månader och A var 3 år fyllda. Grekland var nästan löjligt hett och vi spenderade två riktigt härliga veckor på Sunwing Resort & Spa Kallithea på Rhodos. Om jag är sugen på att åka tillbaka? Faktiskt mer än lovligt. 

Sunwing är som de flesta vet himmelriket för barn, jag framhärdar trots att jag även är ett fan av Bamseklubben att Lollo&Bernie alltid slår snäppet högre. Det är trallvänligt, det är gosedjur och framförallt är det fantastisk personal som ligger bakom allt. Med andra ord, reser du hit med familjen kan det nästan inte gå fel och Kallithea är ett av de bästa nischade hotellen jag besökt (dock slaget av Blue Village Doryssa Seaside Resort främst pga läget med gångavstånd till hamnen). Jag gillar också att man i den lilla länkade affären kan köpa just dessa gosedjur (stort minus för Fritidsresor som inte säljer t-shirts/keps/väskor) och numera även online. Hotellet är enormt med flera olika komplex beläget i etage upp från stranden, sedan vi var där har hotellet uppdaterats på flera fronter där man bland annat ökat standarden generellt samt satt in rutschkana i familjepoolen med mera. Fast trots det är stort känns det aldrig någonsin trångt, nästan inte ens i restaurangen där barnfamiljerna flockas när det är dags för frukost, lunch och middag.
2012-08-25 (56 av 59) 2012-08-25_pirat (1 av 1) 2012-08-27 (2 av 2) 2012-08-28 (4 av 19) 2012-08-28 (10 av 19) 2012-08-28 (11 av 19) 2012-08-28 (12 av 19) 2012-08-28 (18 av 19) 2012-08-29 (6 av 48) 2012-08-29 (10 av 48)Hade jag varit en aktiv människa på den tiden hade jag sett till att använda löpsträckan som finns runt hotellet, för slingan är på någon dryg kilometer (har jag för mig) och går vackert ner mot vattnet innan det viker upp igen. Hade vi varit lite mer äventyrliga och inte rest med två barn i 45 gradig hetta hade vi gjort fler utflykter (nu nöjde vi oss med Rhodos stad några gånger), men Sunwing Resort Kallithea har helt klart allt och lite till. Extra pluspoäng till Sunwing för att mat alltid är gratis för barn under 12 år. Beställer du all inclusive betalar du alltså enbart för de vuxna resenärerna, samma sak gäller måltider som serveras på plats där barnen äter från särskild Lollo&Bernie buffé.

Sist vi var på ett barnhotell var förra året, inget nytt finns planerat för framtiden (tvärtom) så jag ser det mest i stjärnorna när jag fantiserar över vart kommande resor ska ta vägen. Vi får se. Men Grekland lockar något otroligt, det var två år sen sist (nej, Cypern räknas verkligen inte!)

Har du några resplaner? Och vart klappar ditt hjärta lite extra för idag? 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.