Destination Sandhamn

I helgen ska jag få göra något riktigt spännande, vi ska nämligen lämna Stockholm med destination Sandhamn. Inte för att det egentligen är att lämna Stockholm då Sandön som ön egentligen heter ligger ute i Stockholms skärgård. Men jag har ju aldrig varit där, så för mig är det en stor utflykt. Vi kommer åka båt från Stavsnäs som ligger längst ut på Värmdö, det är närmare för oss än att baxa in oss till stan för att ta en av båtarna från City. Resan ska ta mellan 30 -45 minuter beroende på båt och bolag som trafikerar (vissa stannar såklart på andra ställen än andra för att släppa på/av resenärer). Huset ligger enligt utsago bara några minuters promenad från hamnen, så bara det inte ösregnar och solen har gått ner så kommer det här bli toppen! cinderellaBilderna är lånade från Strömmabolaget 

Sandhamn är mest känt för sitt seglarhotell, men också för Viveca Stens deckare som dessutom är inspelade på ön  – Morden i Sandhamn. Nu ska vi äntligen få göra en helgutflykt hit tack vare grannarna som har tillgång till ett hus och vi tänkte banne mig se det bästa av ön, även om vädret ska slå om och vi inte tar med oss varken sol eller värme. I alla fall inte enligt SMHI, men jag hoppas ju självklart att de har fel som vanligt.
Vad jag vet om ön? Bortsett från dess rykte som stekarparadis, att man måste åka båt dit (hjälp!) och att prisnivån är hög vet jag egentligen ingenting alls som jag inte sett på film. Men jag tror det är en fantastisk ö att besöka över en dag eller en långhelg om man vill lämna storstaden bakom sig och komma ut i ytterskärgården. För finns det så mycket charmigare än hamnar, båtar (så länge jag inte är på dem) och stränder? Nej, jag tror inte det – så jag är rätt övertygad om att jag kommer njuta av vår lilla semester hursomhelst. En fin liten försmak på sommaren skulle jag vilja påstå, även om den inte bjuder på så mycket öliv framöver utan snarare fastland.

2 Comments Add yours

 1. Jeanette says:

  Ja man är i olika faser i sitt bloggande och det är helt ok! Man ska blogga för att det är kul och att man känner att man vill berätta något man har på hjärtat och det är den uppfattningen jag får av din blogg:)

  Like

  1. Ämma says:

   Precis! 🙂 Lite sommar och sol så får jag kanske lite ny inspiration!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.