Drabbad av strejken hos SAS?

on

Under några dagar har jag, av ren nyfikenhet, följt rapporteringen om pilotstrejken hos SAS och reaktionerna från de drabbade. Mycket för att jag har en kollega som väntar information om sin resa ska bli av, vilket i dagsläget inte ser speciellt ljust ut. Men i slutändan är det ändå inte SAS direkta kunder som står för det tråkiga beteendet av att skuldlägga (jojo, de finns med – men står inte ut på samma sätt). 

För även om SAS är ett fristående bolag som sköter sig själva så är det mängder av andra som förlitar sig på deras tjänster. Apollo är ett av de bästa exemplen, eftersom de, utöver sitt eget bolag Novair använder SAS till många av sina destinationer i Grekland. Deras resenärer blir därmed akut drabbade och förståelse för att man försöker samordna sig för att lösa en större situation? Den finns inte. Airtours har fått tagit en del smällar även de, av samma anledningar. Man kommer inte ut med information fort nog, man kan inte lösa situationen nu. Det är mycket bu och stackars mig, vilket det såklart är – men _alla_ är drabbade. Inklusive Apollo. De har inte valt att ha en samarbetspartner som råkar ut för strejk. Lika lite som att SAS vill att pilotförbundet drar ut i strejk. Ja, man kan förbereda till viss del, men flygbranschen, liksom de köpta hotellkontrakten och transferföretagen har också regler att förhålla sig till.

För att kunna nå ut med effektiv information krävs det att företag får en chans att samla sig, får en möjlighet att effektivt kunna sätta en strategi och förmedla den. Jag kan garantera att det just nu handlar om brandsläckning hos samtliga drabbade som försöker så gott det går att hitta en lösning på det rådande problemet, för det drabbar inte bara er. Men när telefonköerna ringlar sig fyra timmar långa, när facebook flödar över av frågor, när de får skit för att de inte hinner svara på exakt alla enskilda funderingar och frågor – då är det svårt att hinna göra något vettigt av situationen. Så luta er tillbaka och var säkra på att de kommer med information när de vet vad som gäller exakt din avgång, för tro mig – ingen mer än reseföretagen vill att du kommer iväg på din semester.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.