En kväll på Sandhamns värdshus

Eftersom vi klev av båten från Stavsnäs tidiga kvällen, inte hade mer än några minuter upp till huset där vi bodde över helgen kunde vi utan någon som helst stress kliva ner till strandpromenaden och sätta oss tillrätta i kvällssolen på Sandhamns värdshus. Det här är ingen finkrog, men det passade vårt syfte alldeles perfekt – mat till barnen och mat till oss. Hej skärgården!
03062016-IMG_0820 03062016-IMG_0823 03062016-IMG_0830 04062016-IMG_0838Barnen ja, de är ju så pass stora nu att de klarar sig fint vid eget bord. Det vill säga, de roar varandra och vi vuxna har tid för oss själva. Utöver att äta maten sitter de ju ändå inte still så mycket, så en restaurang med nära till blomplockning och diverse letande efter fina stenar passar alldeles utmärkt. För sitta stilla kan inte mina barn någon längre stund. Jag däremot, jag hade kunnat sitta i den där kvällssolen länge, länge. Tyvärr var det här den finaste tiden på hela helgen, så varmt och skönt fick vi det bara under en filt i läsidan på huset under lördagen, men jag hade väldigt gärna sett mer av den här ön utan chans att frysa ihjäl. 04062016-IMG_084804062016-IMG_085003062016-IMG_083304062016-IMG_0864Maten var över förväntan, jag valde värdshusbiffen med pommes och bearnaise på en bädd av rostade paprikor, så himla gott! Det är inte
ofta jag väljer kött på restaurang, just för att jag sällan tycker det tillagas bra – men den här var riktigt fräsch och pommesen höll bra klass. Prisnivån är visserligen snäppet högre än vår lokala lilla uteservering, men maten känns desto fräschare.

Summa summarum hade vi en väldigt trevlig kväll i sol på en uteservering. På en ö. I yttre skärgården. Det är lite Sverige när det är som bäst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.