Utsikt från Djurgården (Skansen)

Djurgården alltså, den här lite fisförnäma ön mitt i Stockholm – där så få bor men så många hänger. Den är ganska fin faktiskt. Vi hängde på Skansen i söndags, där jag tog dessa bilder. Och så fint det är här alltså. Jag blir nästan lite kär i Stockholm! För dig som inte är van att ta dig runt Stockholm så ligger alltså Djurgården egentligen mitt i stan, men ändå lite off eftersom det kräver att du antingen tar en av Djurgårdsfärjorna från Slussen (numera ärligt talat närmare Gamla Stan) eller spårvagnen som avgår från Norrmalm. Det går självklart också att ta en promenad från exempelvis Östermalmstorg och hålla sig längs med Strandvägen och sen bara följa med bron över till Djurgården. För den som vill åka båten kan det vara bra att veta att barn åker gratis (upp till 11 år) varje helg och att SL-s busskort fungerar även här.
12062016-IMG_0965 12062016-IMG_0967 12062016-IMG_0968 12062016-IMG_0971Vad som finns här att göra? Massvis och ingenting. Gröna Lund är ju självklart huvudattraktion och ligger i direkt anslutning till färjan. Nöjesfältet håller öppet juni till september med lite kortare öppettider i lågsäsong, vi hoppas kunna komma hit en dag senare i sommar och röja loss. Dessutom finns Aquaria en kort promenad bort (du kan gena över parkeringen vid Gröna Lund) där barn lätt roar sig några timmar med fina underhavsmiljöer och häftiga fiskar. På ön finns också ett antal lite finare restauranger som exempelvis Ulla Winbladh. Vill du hellre ha natur är en promenad rätt billig och för den mittemellan så ligger ju där också Skansen och ett par museum. En liten ö med många nöjen helt enkelt. Vill du bo över brukar Scandic Hasselbacken vara ett poppis alternativ!

3 Comments Add yours

 1. Härliga bilder! Och håller med, det är fint på Djurgården! 🙂

  Like

 2. LinizTravel says:

  Härliga bilder!!!! Vi tog oxå båten t gröna Lund i må! Sonen tyckte det var så kul! Inte tänkt på det innan!

  Men skönt m t bana t Slussen å sen båt ist för att ta spårvagnen!

  Vi har ju Landställe på västkusten så vi tillbringar 3v där!

  Men gör alltid några avstickare! Har varit i Gbg 4 år i rad nu så tänkte nåt nytt i år!

  Ser fram emot Halmstad & skara sommarland!

  Camping alt är ju dessutom lite billigare alt än hotell oxå!

  Tror sonen kommer älska bo i husvagn som han aldrig gjort!

  Vad gör ni i sommar?

  Svara gärna på min blogg går sällan tillbaka å löser kommentarer!

  Såg du skulle t Barcelona 2 ggr

  Jobb El nöje?

  Kramar

  Like

  1. Ämma says:

   Härligt med Västkusten! 🙂
   Vi kommer flänga runt en del i sommar, både Jämtland, Göteborg och en sväng till Spanien. Kanske hinner vi klämma in något annat skoj med, men det återstår att se.. 🙂
   Nöjen båda gångerna, ena gången själv (egentligen träningsresa) och den andra med familjen och vänner till Tarragona.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.