Promenad till Trouville

Vi hann med en del på den lilla ön förra helgen, dels så gick vi ju på promenad till Trouville. För just vid Sandhamn finns det bara en liten badstrand (kallad Fläskberget) men de riktiga fina stränderna som alla verkar heta Trouville ligger på andra sidan Sandön, en promenad på cirka 20 meter från hamnen. Det finns flera vägar hit, trots att ön inte är stor. Huset vi hade turen att bo i ligger charmigt i mitten av “samhället” nedanför skolan och vi tar vägen längs med ön som är kantad av diverse blåbärsris. Så himla fint!

04062016-IMG_0879 04062016-IMG_0904 04062016-IMG_0874 Många reser som sagt hit över dagen, jag förstår helt klart charmen med att ta båten ut. Hamnen i sin tur är inget speciellt, men de fina stråken, den härliga lilla kärnan och så stränderna är ju fantastiska. Trouville, Trouville och Trouville heter alltså de tre finaste på ön, men jag tycker nog att en liten stenstrand på långsidan bredvid den minsta Trouville (ja, det blir lite tjatigt va?) är finast ändå. Hit springer vi en morgon när vi kommer vilse i skogen (nåväl, blåbärsrisest) och tänker njuta av vyerna och ta några bilder.

Till huset har vi sån tur att det tillhör en kärra, här får utan problem två barn plats. De lite större har egna ben som bär, men det är några kilometer att ta sig och på väg hem kan det bli lite trötta miner. Det vill säga, om man inte som mig mutar med en varsin tjugolapp (som de ändå skulle fått i veckopeng) om de hinner fram till byn före oss. Sagt och gjort så hörde vi inte ett ljud – briljant!
04062016-IMG_0907 04062016-IMG_0908 04062016-IMG_0910 04062016-IMG_0923 04062016-IMG_0926 04062016-IMG_0928Kvällen innan, när vi kom var vädret väldigt trevligt. Men den här dagen blåste det häftiga vindar och även om barnen inte var så drabbade så tyckte vi vuxna (kvinnor) att det var vansinnigt kallt. Ena stranden var dock aningen i lä och här gick folk i bikinis.

Tyvärr är dagsresor ut i skärgården ganska kostsamma under högsäsong, en resa t&r från Nybrokajen till Sandhamn går loss på nästan 350:- per person. Barn under 6 år åker gratis, medan barnbiljetten kostar halva priset för de som fyllt 6. För en familj kan ni ju själva räkna att det inte är några billiga biljetter det handlar om. Men har ni möjlighet – åk ut, andas frisk skärgårdsluft och kom hem med ny energi – tack Ida och Niklas för att vi fick följa med ut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.