Spaning efter ett annat Barcelona

Om sisådär tre veckor sticker jag ner till Spanien igen, rättare sagt till Barcelona och hänger en vecka. Tanken var ju att medverka på Euroderbycon, men sanningen är den att hjärnskakningen jag fick i mars satt käppar i hjulet och jag får nog omvärdera hela min vistelse. Fast, det är ett ganska ljuvligt problem att ha – hur kan jag vara bitter när jag har en hel vecka i Barcelona att se fram emot? 

Jag har ju redan gjort de vanliga sevärdheterna, de som Parc Güell, Sagrada Familia och jag har sett Ramblan en gång för mycket. Däremot finns det en hel värld som jag inte alls har sett något av och efter lite tips från diverse resebloggare (ni är bäst!) samt sidor har jag kommit fram till att jag ska försöka ta mig lite utanför Barcelona och titta lite noggrannare. Fast, denna gång ska jag ju bo i det välkända och trendiga Poble Sec, där bland annat den kända Carrer de Blai ligger – tänk er pintxos/tapas där ni betalar per tandpetare – det är helt klart i min smak!

1) Gracia – den mysliga lilla stadsdelen som är i den övre delen av staden. Från Diagonal kan man ganska enkelt ta sig upp i de här kvarteren (eller ner från Parc Güell). Här ska finnas makalöst bra tapas, fina hus och härliga gator att strosa på – jag kan lätt spendera en eftermiddag/kväll med att flanera och äta gott!

2) Sitges – 30 minuter söder om Barcelona ligger nästa lilla strandmecka som på kvällarna blir party party på några gator. Småstadskänsla eller medelhavspärla? Oklart vilket som är den sanna bemärkelsen, men ligger helt klart på min lista att utforska.
tossa de mar
3) Girona/Costa Brava – Calell de Palafrugell, Tossa de Mar, Castefollit de la Roca (och ev Lloret de Mar). Sen min senaste resa till Costa Brava när jag var 6 har det nog hunnit hända en del saker och jag är nyfiken på om mitt minne är med på banan. Småstäderna är dessutom angivna av Vagabond som några av Spaniens charmigaste byar.

4) Montserrat – några mil utanför Barcelonas stadskärna ligger det största berget i närheten med underbara vyer, här finns även det någorlunda kända Montserrat klostret. Hit upp kommer man med antingen linbana eller funicular!

5) Flamenco – ni vet på 90-talet när alla spanienresenärer kom hem med kastanjetter och röda/rosa klänningar med prickar på? Jag tänkte titta om det finns någon kväll med dans och musik!

Har du några fler tips jag ska lägga på min lilla lista? Förutom att flänga runt och titta på fina små städer tänkte jag hinna med lite tid på playan, jag ska i alla fall skatea längs stranden (hoppas jag) och jag ska njuta av både god mat och dryck. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.