Skönsång och skrål

on

Till Es förtret har jag äntligen några att skråla med i bilen, för jisses så mycket snabbare tiden går när man får sjunga! Eller ja, fulsjunga är ju mer  rätt – men vem bryr sig? Jag är inte speciellt bra på det vokala och har aldrig varit men bästa tillfällena att gasta är ju just på bilresor. E däremot, han är som en mussla på dem och skulle nog helst lyssna på P1. 

IMG_3838Men nu har jag fått med mig A på tåget och Lillasystern som kan alla texterna är inte långt bakom. Tyvärr är deras smak ju inte den bästa, så man får genomlida en hel del Samir & Viktor, Dollystyle och…. wait for it… Martin Stenmarck. As favoritlåt är nämligen “Ta mig tillbaks” och låter det sippra ut njutningsfullt på full volym. För en som pappan måste det vara tortyr, men jag gillart. Kan det ha något att göra med tonårsförälsken i just Martin? Han är ju från Örebro och därmed lite extra speciell där, jag har till och med gått på samma skola som honom. Fast inte samtidigt då, för så gammal är jag helt klart inte. Än.

Ute skiner solen, trots att den inte skulle. Barnen, som är lediga idag (eftersom vi missat att förskolan var stängd) hänger med farmorn medan vi vuxna jobbar. Himla tur att det inte ösregnar ute som de hade lovat, för det går lättare att bara skicka ut barn då. Inne blir de lätt rabiata, det här konceptet med barn som leker på sitt rum – finns det ens egentligen?

Nu är det jobb hela dagen med ett litet avbrott för en viss fotbollsmatch som ska ske kl 15, sen är det helg som gäller! 

4 Comments Add yours

 1. Haha!
  Vi har verkligen rum-hängarbarn… de kan greja med lego, pärlplattor och vad som nu är favoriten för tillfället i timtal!
  Och jag tjatar om att de ska gå ut… 😉

  Like

  1. Ämma says:

   “Men va – måste vi vara inne?”
   Sen kommer det sällsynta tillfällen (oftast när den andra är borta) som de faktiskt kan sysselsätta sig ett tag. eller om de har kompisar hemma, men annars är det säkrast för allas pysken om de inte är innanför fyra väggar.. 😉

   Like

 2. Det där med att “leka” på rummet tror jag kommer när de blir tonåringar 😉

  Like

  1. Ämma says:

   Eller hur? Haha. Lär så bli.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.