Säljslogan eller en komplett turn off?

on

Visst har ni varit på ställen som framställs på ett eller annat sätt för att göras attraktiva i andras ögon? Det vill säga egenskaper som lyfts fram som anledning att besöka platsen/affären/resmålet eller landet, oftast från andra resenärer eller från restaurang/butiksinnehavarna som tror att det lockar kunder/gäster. 

Men vilka av alla dessa gör att ni istället vänder på klacken och väljer några andra alternativ? Jag har listat mina top no-nos som snarare får mig att rynka på näsan och titta åt ett annat håll i recensioner.

EXEMPEL:

“Tre minuter från Ullared”
“Många ryska familjer”
“Hotellet anordnar shower på kvällarna”
“Billigare än Ullared!”
“Köp en, få en gratis shot!”
“Du kan hyra jetski på stranden”
“Se till att boka solstol”
“Stor matsal med all inclusive”
“Minibaren ingår i priset”
“En kille på stan går med en apa på axeln som man får klappa”
“Restaurangen har barnbuffé”
“Nära till Sunny Beach”
“Bargatan är full av tjejer”
“Alla menyer är på svenska”
“Det finns en stor terrass bredvid en sluttning”
“Det är mycket party på kvällarna!”
“ACn på rummet är centralstyrd och håller 20 grader”
“På stranden kan man rida elefant”
“Charterarrangören har massa roliga lekar”

Påståendena har jag läst på ett eller annat ställe, men mitt minne kan svika och ord kan vara ändrade efter mitt minne. Och jag erkänner att jag har en negativ inställning till ryssar på semester. De får jättegärna bevisa mig fel, för jag vill egentligen inte dra alla över samma kam.

Vilka är dina största turn offs? 

10 Comments Add yours

 1. Veiken says:

  Du har nog fått med det mesta på din off-lista.
  Jag kan på rak arm inte komma på något mer, men det finns säkert mycket.

  Like

 2. Dryden says:

  Haha! 😀 Klockren lista, nästan lite inspirerad där. Jag håller med om det mesta, släng in en “Fin barnpool på hotellet” också så har du nog med allt. 😉

  Like

 3. 4000mil says:

  Haha, tack för kvällens stora skratt!
  Underbar lista.
  Vill dock tillägga: “vattenland för vuxna”

  Like

  1. Ämma says:

   Haha, jag gillar iofs vattenland i teorin men skulle aldrig vilja bo på ett.

   Like

 4. “Personalen talar svenska…”

  Like

  1. Ämma says:

   Sant, sant – den lägger jag till!

   Like

 5. Carro says:

  Oj! Du prickade nog in alla de värsta. Jag är en sån som nog aldrig kommer att åka all-inclusive.

  Like

  1. Ämma says:

   Haha, jag har åkt och faktiskt dessutom uppskatttat – men då har det handlat mer om att hålla det simpelt och bekvämt (ensam med barn) än att det egentligen är bästa alternativet. Fritt valt – nej! 🙂

   Like

 6. Underbar och klockren lista! Min turnoff är om det framställs som “hemma”, typ Sällskapsresans undertitel “Finns det svenskt kaffe på grisfesten”? 😉

  Like

  1. Ämma says:

   Det har du väldigt rätt i, även om det är vad jag är uppväxt med. Men det gör mig inte sugen numera, snarare avtänd!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.