Åre i sommar!

Jo men gissa? För första gången ungefär någonsin så vann Sverige över utlandet och en solsäkran. Otroligt va? Nej, jag har lovat att vi ska bli bättre på att utnyttja Sverige och med en förhoppning om någon typ av långresa nästa sommar där Sverige inte är aktuellt får vi helt enkelt passa på. Om det skulle regna? Då har jag och tjejerna en oplanderad vecka i augusti redo att sticka iväg.

Så på väg hem från Gäddede kommer vi dra till Åre och utforska lite av de svenska fjällen på sommaren. Det blir dock en ganska kort visit eftersom E har några dagar då han behöver vara tillgänglig för jobb. Så vi kommer svänga ner till Nora – långa körvägar men gör en lite kortare passage för när vi sen ska vara i Göteborg.

För semestrar ska inte vara stressiga. Och ärligt talat – det är helt annan packning som gäller mellan Jämtland, Kreta och Göteborg. Men däremot precis samma vad gäller Jämtland – Jämtland – Nora – Göteborg. Så i slutändan blev liksom valet ganska enkelt, för merarbete känns ju inte riktigt nödvändigt. Att kunna njuta är ju ändå a och o.

Tänk att det är mitt första besök i Åre överhuvudtaget? Så det ska bli riktigt häftigt att se. Vad vi ska syssla med? Bra fråga – det måste finnas massor av skoj saker att göra även under sommaren!

4 Comments Add yours

 1. Dryden says:

  Åk till Åre. Och sedan därifrån. De riktigt fina sakerna finns utanför byn. 🙂 Rekommenderar varmt Storulvåns fjällstation med omnejd. Även Vålådalen med “Playa del Nulltjärn” så klart, ett litet tjärn med fantastisk fjällutsikt och en ett par hundra meter lång strand. Ta in vid Undersåker och åk några mil så kommer ni dit!

  Like

  1. Ämma says:

   Haha, måste älska beskrivningar i stil med “åk några mil”.. 😀 Ska göra lite hemläxa och se vad vi hittar längs vägen! 🙂

   Like

 2. Helena says:

  Åre låter helt fantastiskt! Ser fram emot dina uppdateringar därifrån.

  Like

  1. Ämma says:

   Jag är hoppfull, det ska nog bli toppen! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.