Semesterlunket fortsätter

on

Hej hörrni! Vi är fortfarande på fri fot, idag ska vi röra oss från Nora till Göteborg – den sista etappen på den här sommarsemestern. På måndag börjar E att jobba, även om jag och tjejerna har ytterligare en vecka att spendera utanför vardagens väggar. Ute öser regnet återigen ner och jag konstaterar att vi är experter på att pricka in det där som inte är riktigt sommarväder i det här avlånga landet. Hur mysigt vi än haft det under vår Sverige-turné.

Igår var vi inne till Örebro en sväng för att möta upp mormorn på restaurang (hennes semester är slut sen länge) och jag slogs av hur dött det kändes i staden. Det fanns knappt något liv överhuvudtaget, trots att klockan knappt hade slagit 18 när vi som senast rörde oss. Bortsett från nedre delen av Stortorget där en enorm uteservering med musik klingade och lockade folk. I övrigt? Tomt. Tyst. Nästan helt utan charm faktiskt.

Vi körde en middag på Saigon, som gått från att vara det lilla viatnamesiska haket jag är uppväxt med till att bli en franchise i stan med fyra restauranger och mer snabbmats tänk. Fortfarande bra mat, men lite förvånad över hur det slagit om. Jag har uppenbarligen dålig koll på den här stan numera. Mätta och belåtna rörde vi oss tillbaka till Nora där ett besök i den stora lekparken stod på schemat. Vi såg också till att göra årets besök på Noraglass!

IMG_5691Nu – dags att packa ihop vårt bråte och röra oss vidare mot Götlabooorg! 

2 Comments Add yours

 1. Det tyckte jag alltid om Örebro när jag bodde där – det var alltid så dött i stan. Trist på en så mysig stad!

  Like

  1. Ämma says:

   Kan inte minnas att det var så här lite liv och rörelse, men så ändras ju minnen med tiden också. Skulle kunna vara så mysigt!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.