Playa San Pere Antonì

Stränderna i Palma är många, även om ingen av dem egentligen ligger centralt. Denna, Playa San Pere Antonì ligger närmast själva centrum av Palma. Bara en kort bit från katedralen som i sin tur angränsar till de gamla kvarteren, där vi råkade bo denna gång.

Många tvistar om det är badbart egentligen vid denna strand, men de dagarna vi var där var vattnet klart och många avskräcktes inte från närheten till både hamn och båtar. Förbi stranden sträcker sig en strandpromenad, med vilken du kan ta dig till närbelägna Portixol eller vidare mot Playa de Palma, Can Pastilla och Arenal. Eller ja, in till Palma om du hellre vill det. Med en cykel tar man sig långt!

För oss var nackdelen med denna strand en brist på service. Inga toaletter, ingen möjlighet att köpa varken dricka eller snacks. Vattnet i sig var bra, aningen brådjupt men ändå lämpligt för lite större barn. Stranden är grovkornig men ren. Badvakt finns på plats, för den lite bekvämare finns en beach club nära till hands.

Trafiken är tät eftersom påfarten mot motorvägen går precis utanför, även om ljudvolymen dränks en del av just havet. Fint var det oavsett!
08082016-IMG_2681 08082016-IMG_2682 08082016-IMG_2683 08082016-IMG_2684 08082016-IMG_2695 08082016-IMG_2699 08082016-IMG_2711

Palma är helt klart en storstad med strandkänsla att räkna med, jag kommer inom kort göra en jämförelse mellan Palma och Barcelona som weekendstäder med strandvibbar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.