Stenstranden i Gäddede

Sommaren nådde även till norra Jämtland, vi njöt av värmen som svepte över Gäddede de där dagarna i juli. Det var nämligen inte alls så sist vi var här. Då pendlade det mellan 4 och 6 grader hela veckan lång. Även det på sommaren. Så att få över 25 grader kändes smått magiskt.

Gäddede är knappast känt för några makalösa badplatser, men för den som nödvändigt måste svalka sig så finns det en stenstrand som ligger några kilometer utanför centrum. Jag tror även att det går att bada om man tar sig till Stora Blåsjön eller kanske i Jormvattnet också? Men oavsett, här är det sällan snack om att doppa sig oavsett. Så varmt är helt enkelt inte vattnet. Det kryllar inte ens av människor i campingens pool som finns tillgänglig inne i byn.

Men hit ut till stenstranden åkte vi ändå, trots invasionen av getingar (den här sommaren har verkligen fått mig att släppa lite av min skräck för dem). Det kanske säger något att vi var ensamma på stranden trots att vi pratar högsäsong i juli? Ingen stoppade något mer än sin lilla tå ner i vattnet och var rätt nöjda med det. Bara det att vinden låg på lite från vattnet räckte och blev över.

Att ta sig hit? Det var en speciell väg där gräset tidvis gick högre än bilen. Kanske inte så konstigt att vi var ensamma, för hur skulle någon hitta hit? Jag är faktiskt inte säker på att jag skulle hitta tillbaka. Det var en spännande färd, jag är glad att jag hade C framför som ledsagare. Om inte hade nog barnen i och för sig hittat dit, de hade redan kört vägen dit på fyrhjuling dagen innan när jag och C satt fast på sjön.

E och J var ute och fiskade, anslöt sen till stranden och lagade lunch åt oss på muurikkan. Tydligen är rökt sidfläsk med falukorv en klassiker i tunnbröd i dessa trakter. Tunnbrödet hade vi varit förbi och köpt dagen innan på den lokala lilla bakstugan som ligger granne med en galet liten fin hembygdsgård. På somrarna bakar de varje onsdag och lördag, bakstugan hittar ni några kilometer på vägen mot Strömsund vackert beläget längs med vattnet.

Sommaren alltså, den var ju bara helt grym ändå. 

3 Comments Add yours

 1. Jeanette says:

  Sv:
  Ja men eller hur 🙂 Stepantsminda var verkligen en sån där plats som man bara tappar hakan av!

  Like

 2. WOW vilka härliga foton och söta barn haha 🙂

  Ha en kanon vecka 🙂

  LOVE Maria

  Like

  1. Ämma says:

   Tack, vi gör vårt bästa! Det är inte svårt alls! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.