Det råder Spanien-feber bland resebloggarna!

Spanien är hett! Just nu är det många som är, har varit eller är på väg till Spanien. Själv har jag ju lyckats bränna av tre resor till just det eldiga landet på mindre än tre månader och känner mig ändå inte helt klar. Räknar vi även in sambons tripp till Madrid i våras blir det fyra resmål bara i år för den här familjen. Någon ny tripp är dock inte inplanerad ännu, även om jag fått några nya uppslag nedan!

Vi är knappast ensamma om att göra Medelhavet på sommarhalvåret, återigen har flertalet resmål seglat högre och högre upp på listorna. Kanske är det relaterat till osäkerheten som många känt kring Turkiet och Egypten men helt klart är att Spanien är poppis igen, även om vissa delar av landet fortfarande ligger kvar i sin charter från 70-talet bäst överlåtes till gemene charterresenärer från övriga Europa. Men ibland kan man förbise utdaterade hanteringar, turistrestauranger och trötta hotellbyggnader för att det finns annat runt hörnet, Spanien är fullt av de platserna, de som överraskar inte så lite.

Catedral La Seu i Palma

I väntan på lite fler inlägg från både Barcelona, Mallorca och Tarragona tänkte jag visa er inlägg från mina resebloggskollegor som också har resor till Spanien i kikaren eller färskt i minnet:

Towe aka Comeflywithme drar till Barcelona i höst, har bokat boende i Gracia, som är ett av mina favoritkvarter efter Poble Sec där jag själv bodde sist. Dessutom har hon en tripp till Madrid bokad senare i vinter – jag kan riktigt tänka mig mysfaktorn med alla lampor i den staden!

Annika aka Resfredag däremot har redan varit på weekend i Madrid med barn, det vill säga, ett litet barn med stort behov av att springa. Det där med små barn i storstäder känner jag själv mycket igen från när vi inbillade oss att A (då 11 månader) skulle sitta nöjd i en vagn längre stunder, vilket skämt.

Johanna aka Lady-Tramp.se hängde också i Madrid och älskade till skillnad från mig den spanska frukosten. Är det föresten inte hysteriskt roligt att de mest kända tapasgatorna i Madrid respektive Barcelona heter “baja” och “blai“? (För den som inte hänger med så är det i alla fall på närkingska bajs och skit) 

Lisa aka Livetfråndenljusasidan lämnade bebisen hemma och drog på tjejweekend till Marbella och hamnade på pool party i Puerto Banus. Hennes sköna weekend lämnar en suktande efter mer värme och kanske lite rejält untz-untz.

Daniel aka Dryden.se har upplevt Nerja, en stad dit turismen inte riktigt nått ännu. Som vi alla hoppas kanske aldrig riktigt når, för den verkar så himla fin som den är. Är man så pass långt söderut kan man ju såklart ta sig en tur till Gibraltar också, något jag kan tänka mig är en upplevelse.

Gunilla aka 4000mil.se har också besökt just Nerja, som beskrivs som den sista genuina byn längs solkusten på sin resa i Andalusien. Men häftigare än det har de fått uppleva en av punkterna på min bucketlist – Camito del Rey

Christian aka Matochresebloggen.se befann sig tidigare i år på en matweekend i Katalonien, där han åt, åt och åt lite till. Mellan varven hittade kameran också upp från tallriken och visar fantastiska omgivningar som de från guide Michelin restaurangen och bondgården El Cals.

Jennifer gjorde en rejäl Spanien tour förra sommaren och hann besöka både San Sebastian, Bilbao, Madrid och Barcelona. Just San Sebastian återfinns också på min lista över platser jag vill uppleva, men frågan är om inte just Bilbao också seglade upp där.

Dita aka City-Lover-Reser tog sig också till årets kulturhuvudstad men hann med att passera franska Biarritz på vägen. Baskien bjuder tydligen på hisnande utsikter, inte för varma temperaturer (frågan är om jag inte skulle frysa) och god, prisvärd mat. San Sebastian heter tydligen Donostia på baskiska – där ser man!

Daniela aka Discoveringtheplanet.com valde Mallorca i våras innan turisthorderna hittade trillade in, fann det magiska i Valldemossa och den hemliga baren Abaco i Palma som lustigt nog ligger granne med Bjurfors mäklarkontor. Jag håller absolut med om att det är en vacker innergård till bar (vi sneglade allt in i augusti) om än ej aktuell för oss just då.

Anneli aka Lifeincerise.se var i Palma på tjejresa i somras, upptäckte en del av de fina cykelvägarna förbi huvudstaden och såg till att shoppa loss i de många affärerna. Faktum är att vi överlappade varandra, jag inser att vi dessutom låg på samma strand – samma dag!

Inger från Hallojvärlden har varit i Granada och besökt det turisttäta och heta (på många sätt) Alhambra. Missa inte hennes guide till bästa upplevelsen – jag ska definitivt ha den i åtanke om vi tar oss till Andalusien!

Sanna från Sannarosell.se ger oss en annan inblick i det spanska livet från sina erfarenheter i landet efter en vår i Andalusien. Personligen älskade jag även hennes berättelse om ett strutsliv på Mallorca!

Anna från Turisterna.se gjorde Mallorca på höstlovet och hängde i Portixol. Familjen upplevde ön i bil och fick troligen se en helt annan version av ön än den som lockar sommarturisterna! Missa inte deras videos från både denna och andra resor.

Lina aka Liniztravel.com har till skillnad från de flesta andra positiva upplevelser av Benidorm och Torremolinos. I vinter återvänder hon till Gran Canaria, där hon ofta har vilotid som flygvärdinna men nu med familjen på generationsresa – den heta resetrenden!

Alexander aka Swedishnomad.com har tidigare bott på Gran Canaria, i somras besökte han även Palma. Kolla in hans guide till Sevilla vet jag, ytterligare en sån där stad som man aldrig riktigt tänker på som resmål.

Skymning över Barcelona sett från Montjûic

Jag hoppas att någon av alla dessa fantastiska länkar ovan ger just dig inspiration för nästa resa till Spanien eller nostalgi över upplevda platser. För halva nöjet med resan är ju ändå minnena som vi skapar, både digitalt och i oss själva.

11 Comments Add yours

 1. Resfredag says:

  Men Spanien är verkligen hetare än hetast just nu! Så glad att jag siktade in mig på Madrid, kul omväxling till Teneriffa där vi annars har en tendens att hamna med familjen. (Nu är min cityguide om Madrid publicerad i Skyscanner också, inlägg om det kommer imorgon. 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Så himla kul att ni gillade Madrid! E var där i maj, en helg när vi andra låg på stranden och lyckades pricka sju ynka grader. Hans upplevelse var inte lika positiv (kanske nååååågot färgad av väderbesvikelsen efter en lång vinter). Haha.
   Spännande med Skyscannerartikeln!

   Like

 2. Åh, så mycket härlig Spanieninspiration! Jag har varit i Barcelona och på Mallorca (två gånger, varav en gång i Palma). Har även besökt Teneriffa och Fuerteventura. Men detta var innan jag startade Travel on a Cloud, så inga blogginlägg finns.

  Jag skulle mer än gärna återvända till Spanien. Nu vet jag precis vilken infobank jag ska återvända till. Tack! 🙂

  Like

 3. Vilket inspirationsbibliotek. Hit får man komma och spana lite då och då 😊

  Like

  1. Ämma says:

   Kul att du ville vara med och hoppas du hittar något trevligt att läsa framöver! 🙂

   Like

 4. Spanien verkar vara hett just nu! Vi reste runt där i 2 månader undervår Europa runt-resa. Egentligen inte vårt favoritland (lite för stora tråkiga hotellkomplex överallt) men vissa saker gillar vi förstås! Många charmiga och coola städer: Sevilla, Valencia, Tarragona… Våra Spanien-tips finns här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/sydeuropa/spanien

  Like

  1. Ämma says:

   Nej, jag har förstått att ni inte var helt sålda och kan också relatera till det på många sätt!

   Like

 5. LinizTravel says:

  Vilket härligt inlägg!!!! Så bra inspiration!!!!! Grym idé!!!! Tack för länkning!!!! Kramar

  Like

  1. Ämma says:

   Tack Lina! 🙂 Hoppas du får en grym Spanien semester snart!

   Like

 6. Ja snacka om att vara populärt resmål bland resebloggare (och även andra resenärer). 🙂

  Like

  1. Ämma says:

   Verkligen! Det går ju lite upp och ner, men Spanien (och Kroatien) är helt klart på väg upp!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.