Höstfeelings i Hellasgården med Viking

För första gången på jag vet inte hur länge var jag igår iväg på ett litet bloggevent, det var riktiga höstfeelings den här lördagen i Hellasgården där Viking bjudit in till umgänge och skoprovning. Barnen kittades med vinterskor som självklart är rustade med GoreTex-membran och själv fick jag mig ett par kängor här till hösten som jag redan är kär i.  För hösten? Hoho? Jag vill ha dig nu, trots att jag älskar värmen. Men krispigheten, den är finns inte riktigt än och utan den tappar det lite magi ärligt talat.

Hellasgården är en ny bekantskap för mig, för oss. Trots att vi bor en kvart härifrån med bil har vi aldrig varit på plats innan och lugnet som låg över Källtorpssjön lockade till mer, så vi lär komma tillbaka och utnyttja mer av det som Nackareservatet har att tillgå. Kanske till och med en pulkatur i vinter?

Vi har faktiskt kört Viking innan, genomtänkt för de säsonger när vi vet att det skulle komma att krävas lite mer av skorna. Som när A hade en hel höst i skogen, när Lillasysterns största nöje var att stå i varenda vattenpöl som existerade. För det värsta jag vet är att bli blöt om fötterna, så jag förutsätter att deras känsla är ungefär densamma. Igår satte de skorna på prov genom att kliva ner i en pool med vatten, bara sådär. Båda konstaterade lyckligt också att de var alldeles utmärkta klätterskor, trots att det är robusta skor känns de inte alls tunga eller klumpiga – sånt säljer för mig.

Mina egna? Oj oj. Som jag letat efter den här typen av kängor som ska sitta bekvämt på foten. Speciellt nu när jag dras med den här irriterande hälsporren, den som gör ont, ont (och vissa dagar gör att jag vill skrika rätt ut) Dessa har en fantastiskt mjuk innersula redan av sig själva och inte alls den där hårda finishen som jag annars upplever att många liknande skor har i början. Så äntligen har jag bekväma och snygga skor att ta mig till jobbet i, som klarar av lite påfrestningar!

Nu ska vi bara ha lite kyligare väder med – sen är vi klara för vinter! Tack Sofia för inbjudan!

6 Comments Add yours

 1. Hellasgården är SÅ fantastiskt – precis alla årstider! Pulkabacken är härlig på vintern – inte den längsta eller brantaste men våra barn gillar den. Och så mysigt att vara ute på isen, bara gå eller åka skridskor. Och så värma sig i restaurangen framför brasan sen. Mer hellas åt alla!

  Kul att ses igår – jag är också helt kär i mina kängor, så himla snygga och bra!

  Like

  1. Ämma says:

   Vi var faktiskt tillbaka redan igår på infall av barnen och tog oss en sväng runt. Men jag ser helt klart skridskor och pulka på agendan i vinter. Ja, om det nu kommer någon sån?

   Like

 2. Aldrig varit där, men höstens krispighet – där satte du orden på varför jag också gillar den här årstiden!

  Like

  1. Ämma says:

   Kan ju knappast klandra dig eftersom du inte bor här – men varför har JAG inte varit där tidigare? Uselt!
   Ja, den där känslan i bröstet när man tar ett djupt andetag. Svårslagen!

   Like

 3. Lite sent dårå, men tack för att ni kom och busade runt!!! Visst hade vi en härlig dag! Och nu när hösten kommit på riktigt används skorna flitigt.

  Like

  1. Ämma says:

   Jag har den bästa markservicen alla gånger!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.